Zoon Politikon

"Mindent tudok hát, drága herceg, Tudom, mi sápadt s mi ragyog, Tudom, hogy a férgek megesznek, Csak azt nem tudom, ki vagyok."

Friss topikok

  • álfirkász: Nem tudom miről ugatott ez a gazember. Láttam belőle úgy két másodpercet. Pont úgy nézett ki, mint... (2014.02.17. 12:23) Nagy Honvédő Háború – de csak szolidan
  • magyar-magyar szótár: Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen c... (2014.02.02. 02:58) Ha Plankó Gergőnek igaza van
  • politikailagnemkorrekt: @Magyarország jobban teljesít: Bunkó stílus? Bocs, de én számokat írtam, ú.m: devizahitelek, mun... (2014.01.23. 12:23) A kormányzás anatómiája
  • : Gyurcsány takarodj, Mesterházi, Bajnai takarodj, összes csaló ellenzéki politikus, takarodj, ál-ma... (2013.10.22. 07:26) Mennyire jó ez a kormányzati kommunikáció?
  • Bafana: @Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a... (2013.10.21. 07:57) A Jobbik útjai

Címkék

Kis magyar nácizmus

2012.06.15. 20:34 - ÁáárvaiPéééter

Szokás mondani, hogy a magyar politika, és rajta keresztül a magyar társadalom végletekig megosztott, kompromisszumképtelen. Szokás hiányolni az alapvető értékek feletti konszenzust, hogy például nincs egységes történelem-, és társadalomszemléletünk, magyarságtudatunk. Ugyanakkor az utóbbi néhány évben a politika nagyobbik fele nagyon is egységes álláspontot mutat egy bizonyos témában. Óva intenék azonban mindenkit a pezsgődurrogtatástól, ez az ügy ugyanis a Jobbik helyzete. A politikai paletta szereplői lenyűgöző összhangban igyekeznek rásütni a pártra a nácibélyeget. A Fidesz és az MSZP felváltva kiabál kígyót-békát a Jobbikra, és közben borzalmasan féltik a demokráciát.

Alapvetően két oldalról fogom most megkörnyékezni a dolgot. Egyrészt érdemes végiggondolni, hogyan hatott a Jobbik megerősödése a Fideszre és az MSZP-re. Nyilvánvaló, hogy a ’98-’10 között regnáló hugymeleg állóvízre hajazó pártrendszert felborította a 2010-es választás eredménye. A Fidesz és az MSZP már nincs relatív erőegyensúlyban, és együtt nem képesek begyűjteni a szavazatok usque 95-98%-át. Ebből következően nem nekik jut az állami pénzek szinte egésze, és nem képesek kordában tartani, és saját kényük-kedvük szerint tematizálni a politikai vitát (jellemzően nagyvonalúan eltekintve a strukturális átalakítások szükségességétől, és minden mástól, ami kívül esik az n+1. havi nyugdíj megígérésén). Kihívók érkeztek tehát az LMP és az Jobbik személyében. Ha én lennék a Fidesz vagy az MSZP helyében, nekem is baszná a csőrömet. Az LMP viszont egyrészt a két újonc közül a kisebbik, ráadásul olyan feddhetetlenül demokrata, hogy még saját magának is képes lenne ellenzéket alakítani. Meg különben sem velük akartam ma foglalkozni. Szóval ott tartottunk, hogy a Jobbik belepofátlankodott abba a húsosfazékba, amiből a Fidesz és az MSZP eddig zabált. Nyilván a két párt célja (egymástól egyébként teljesen függetlenül is) az újonc kigolyózása.  A Jobbik persze megkönnyítette ellenfelei dolgát azzal, hogy többször is leplezetlenül okádták magukból az antiszemitizmust, amire ’45 óta Európában furcsán szoktak nézni (persze Vonáék erőltetik is a „keleti nyitást”, könnyen el tudom képzelni, hogy Közép-Ázsiában ez a modor szalonképes). Így tehát a Jobbik olyan körültekintéssel vonult be a Parlamentbe, mint Bruce Willis Harlembe:

 

Másrészt pedig ez az önfeledt nácizás a narancs-szegfű tandemtől erőteljes pótcselekvés is. Ugyanis egész egyszerűen a Jobbik olyan kérdéseket feszeget (leginkább a cigányüggyel kapcsolatban persze) ami Magyarországon primer problémakör már ma is, nem ám 20 év múlva. És mivel a Fidesz és az MSZP azt nem mondhatja, hogy „hát igen, valóban, eltapsoltunk isten tudja hánymilliárdot úgynevezett romaintegrációra, aminek látszata semmi, és a pénz is eltűnt félúton”, ezért inkább azt mondja, hogy „kussoljüljlebüdösnáci”.

Namost, ha már szó volt arról, hogy a Fideszt és az MSZP-t milyen motivációk vezérelték, érdemes feltenni a kérdést, hogy vajon szükség van-e Jobbikra? A válasz szerintem igen. Ugyanis a Jobbiknak van két nagyon jó tulajdonsága. Az egyik, hogy képes out-of-box gondolkodni, tehát olyan alternatívákat képes állítani, amiknek ugyan 99%-a nyilvánvaló faszság, de a maradék 1% valódi újítás, ami akár előremutató is lehet. A másik nagy előnyük, amit már említettem, miszerint hajlandóak feltenni kényes kérdéseket, és nem igazán fogadják el a mismásoló válaszokat. Ezek után (meg úgy amúgy is) alapvető demokráciaelméleti minimum, hogy aki a Jobbikot be akarja tiltatni, az egy méretes vadbarom. Van ugyanis egy remek Bibó idézet, ami úgy kezdődik, hogy „Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől”. Így tehát a Jobbikkal szemben nem az a helyes megoldás, hogy lenácizom és nem állok vele szóba. Sokkal inkább minden egyes véleményét meghallgatom, és közben az általuk feltett kérdésekre (például a cigánysággal kapcsolatban) megnyugtató és kielégítő választ adok. Ja, hogy nincs ilyen válaszom? Arról már nem a Jobbik tehet…

(a következő poszt az LMP hasonszőrű megközelítését fogja tartalmazni. vagy nem.)

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasallat.blog.hu/api/trackback/id/tr224591140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nézőpont Intézet sokkal népszerűbbnek látja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek 2012.06.16. 00:13:59

A Nézőpont Intézet szerint a teljes felnőtt lakosság 28%-a, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16% szavazna a Fideszre, ha most lennének a választások. Ugyancsak a Nézőpont Intézet látja az MSZP-t a legkevésbé...

Trackback: A Nézőpont Intézet sokkal népszerűbbnek látja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek 2012.06.16. 00:12:46

A Nézőpont Intézet szerint a teljes felnőtt lakosság 28%-a, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16% szavazna a Fideszre, ha most lennének a választások. Ugyancsak a Nézőpont Intézet látja az MSZP-t a legkevésbé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.16. 08:25:01

@Marques:

Ha ezen az alapon néznénk a dolgokat, az USÁ-ban polgárháború lenne. Ugyanis a négerek között magasabb a bűnözés ma is, ma is a börtönökben aránytalanul sok a néger, s a négerlakta környékek kevésbé biztonságosabbak. Sőt, ott nem a magyarország cigány apró lopás típusú bűnözés volt a jellemző, hanem az erőszakosabb fajta.

Azaz az amerikai példát kellene nézni. Ott a Jobbik-féle hozzáállás már polgárháborút okozott volna. De ők nem ezt választották, s ma az elnök egy néger.

nu pagagyí 2012.06.16. 08:25:16

@sivatagi n.: Még pár jelzőt, lécci! Ennyi kevés lesz.

Marques 2012.06.16. 08:28:11

@Bafana:

Ja, megkövetlek... Igazad van sajnos....

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.16. 08:28:41

@nu pagagyí:

Ebben a formában ez túlzás.

A Jobbikra komoly társadalmi igény van, A Fidesz hozta létre, ez tény, de azóta túlnőtt rajta.

Ma már azt tapasztalhatjuk, hogy egy sor területen - nemzetpolitika, kultúra - a Jobbik asszimilálta magához a Fideszt, s nem fordítva.

Érdemes a két vh. közti magyar politikát nézni e tekintetben. A Fidesz előképe a horthysta kormánypárt, míg a Jobbiké a nyilasok. Ott is az történt, hogy a kormánypárt folyamatosan vette át a nyilasok szempontjait és értelmezéseit.

Marques 2012.06.16. 08:30:41

@Max val Birca:

Meg is látszik a világ vezető politikájában ez a tény. De az USA-ban ha valaki elkövet valamit, annak azonnal fegyvert rántanak és egy gyanús mozdulat után szitává lövik. Én nem bánnám ezt Magyarországon sem.

nu pagagyí 2012.06.16. 08:36:44

@midnight coder: Itt időről-időre belerondítottak a nemzeti érzésünkbe olyanok, akiket szégyellnünk kell. Zazriveczek, Szalesjánok, dr. Tordeánuk kérik számon az egyszerű emberek magyarságát, a melldöngetés szaporáságát. Szerintem ideje lenne erről a témáról leszállni, persze amíg előnyöket lehet ilyen tevékenységből kicsiholni, addig ez nem fog menni.

nu pagagyí 2012.06.16. 08:42:31

@Max val Birca: Nem egy biztató jövőkép amit írsz, de van benne igazság. Külső körülmények változásakor ismét védtelenül fogunk belegyalogolni egy méretes pofonba. Most folyik az emberek megfélemlített bábuvá alakítása, annak előkészítése, hogy minden reálpolitikai törekvést demagógiába lehessen majd fullasztani.

calciomax 2012.06.16. 08:51:27

Ennyi méretes baromságot amit itt összehordanak az emberek rég nem láttam. Nyilasok meg nácik.... hol??? A Jobbikot az úgymond tabu témák szőnyeg alá söprése a -részben volt- parlamenti pártok részéről hozta létre. Ezek a problémák egyre szélesebb rétegeket érintenek és ez hízlalja a szavazóbázist töretlenül. Ehhez jön hozzá a lakosság gazdasági hanyatlása és a Jobbik populista politikája. Antiszemita tömegek nincsenek Magyarországon csak egy nagyon hangos agresszív mag. A cigányok lehetetlen anti-magyar anti-európai eletmódjától viszont tele a töke az egész országnak!
Ja és ha a Jobbik 99%-ban hülyeségeket beszél akkor kérnék egy kivonatot mondjuk 10 olyan témát amit a Jobbik vetett fel és amiből 9 teljesen hülyeség??? Az is jellemző egyébként, hogy még a blog íróját is 'lenyilasozta' egy hozzászóló. Ezeknek az ajvékoló hangulatkeltőknek lehet nem is ártana...

kukolya 2012.06.16. 09:15:00

A Jobbik legalább kimond valós problémákat, amik politikai körökben tabunak számítanak. Pl. a cigánykérdést. A magyar nép se egy matyóhímzés, de a cigányok (és itt nem eredendően megbélyegezni akarom ezt a nemzetiséget, akkor legyen a Magyarországon élő cigányok 70%-a) viselkedési kultúrája, és életvitele teljesen idegen a civilizált emberekétől.
Én nagyon toleráns ember vagyok, és a fotelből nagyon jól hangzik számomra is az integráció, és a roma felzárkóztatás, de ha kimegyek az utcára a való világba, szinte csak pökhendi, kötekedő, ordibáló, kulturálatlan cigányokat látok, és vidéken még rosszabb a helyzet. Ha még csak nem is foglalkozik senki érdemben a problémával, ki fog valami megoldást találni rá? A "normális" emberek mindennapi életét megkeserítő dologról van szó, sok millió magyar szenved szerintem valamilyen szinten a cigányság túlnyomó részének életvitelétől, a gazdasági oldaláról nem is beszélve a kérdésnek.

Megfigyelo 2012.06.16. 09:16:04

A Jobbik legális létezése ellentmond Magyarország nemzetközi szerződésekből származó kötelezettségeinek: ugyanúgy be keleltt volna már tiltani, mint militarizált karját, a Magyar Gárdát.
Azonben a Jobbik valójában a Fidesz anantgarde-jaként működik, ők vetik fel az agenda azon pontjait, amiket aztán a Fidesz -- picit szordínósabb megfogalmazasban -- rendre végrehajt. Így lassan megállapíthatjuk, hogy már a Fidesz is lényegében fasiszta párt. (A Jobbikot egyéblént is Orbán hozatta látre a közeli kötnyezetébe tatozó Vonával...)

Marques 2012.06.16. 09:20:12

@Megfigyelo:

Ezt hívják úgy, hogy csak az okozatot látja valaki. De ok-okozati összefüggést kell nézni. Miért válik valami tömeges tendenciává? Miért nincs a világon pl. skandináv gyűlölet? Miért van ugyanakkor cigánygyűlölet? Pedig mindkét nemzet létezik az emberiség kezdete óta.

Marques 2012.06.16. 09:21:10

@calciomax:

Minden szavaddal egyetértek!

mese1 2012.06.16. 09:25:10

@diesel12: Aki Szlovákiát és Romániát tekinti példaképnek, az a Jobbik után kiabálna, ott igen is jelen van a fasizmus (ugye Szlovákiát mostanság vették elő a cigányság miatt, a magyarokra tettek...) Másrészt a szociális háló a felét sem éri el mint nálunk a reformok után, valóban ezt kellene követni? Sokaknak már a mostani intézkedések se tetszenek, mi lenne ha a román, vagy a szlovák intézkedések lenének nálunk?

mese1 2012.06.16. 09:26:07

@Megfigyelo: A fidesz annyira fasiszta min ahogy a te anyukád....

Melchi Zadok 2012.06.16. 09:30:08

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Mondd Niki cica te peldaul mit teszel? Mivel keresed meg a napi betevodet?

Córeszmaci 2012.06.16. 09:32:25

"Szokás hiányolni az alapvető értékek feletti konszenzust, hogy például nincs egységes történelem-, és társadalomszemléletünk, magyarságtudatunk."
Igen, a környező népek/országok keményen előttünk vannak. Ebben sokat segített nekik, hogy a kommunistáik is először voltak szlovákok, románok, szerbek, stb., csak utána kommunisták. Nálunk meg még 3-ad, 4-ed sorban sem magyarok, a módszerváltás után pedig ezek maradtak hatalmon. Ebből a szemszögből pedig minden haza vagy nemzet iránti elkötelezettség nácizmus.
A Jobbik kell, mert végre kell a politikában is nyíltan beszélni.
Jelenlegi "nyugati, demokratikus" politikai "kultúrát" a politikai korrektség, a kettős mérce jellemzi. Nos ettől a kötelezővé tett hazudozástól minden értelmes, gondolkodó embernek tele van a töke.

2012.06.16. 09:32:48

@trollhunter89: "Még az unokáik is inni fogják a levét, ezt bármelyik makroközgazdász írásba is adja neked."

Akkor magyarán folytassuk az eddig bevált módszert: törlesszük a törleszthetetlent, aztán hamár nem megy, vegyünk fel újabb adósságrendező hitelt (ami ad néhány hónap egérutat, aztán kezdődik minden előről) különböző nemzetközi alapoktól, akiknek láthatóan tele a spájz, és kevélyesen dagonyáznak a "válság"-ban. És higyjük azt, hogy egy komlett országot lehet a végtelenségig hitellel hajtani, miközben bevétel lassan gyakorlatilag teljes egészében törlesztésre megy el. Én nem vagyok makroközgazdász, sőt a pénzhez sem értek, de azt még én is megmondom neked, hogy ez az igazi zsákutca. Nem kell ehhez se diploma, se kompetencia, csak egy minimális szürkeállomány. Tökéletes megfogalmazás a pénzszivattyú, ami addig fog működni, amíg hagyjuk. Egyesek néhány újabb hónapnyi jólétért, és nyugalomért az anyjukat is zálogba adnák, de azért sokan kezdik észrevenni hogy nem megy ez a végtelenségig.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 09:52:08

@Schindler Pistája: latod, latod! itt a kulonbseg koztunk!
En nem mondom anyadra azt, hogy kurva.
hogy is nevezhetnem kurvanak, amikor o fizet naponta ketszer nekem, hogy leszophasson? :)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 09:57:07

@Jankove: jah, ezert kedves vezetonk nem am olcso adosagrendezo hitelt vesz fel az IMFtol, hanem a leheto legdragabb modon gyarapitja az adosagalomanyt.
De hat itt ez sok ketharmagnyi makrokozgazdaszzseni mint te, akik tudjak a tutifrankot. nem is ertem, hogy lehet, hogy szarban van az orszag, ha itt pistabacsi is keni vagja a makrookonomiat :)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:04:33

@Jankove:
"Egyesek néhány újabb hónapnyi jólétért, és nyugalomért az anyjukat is zálogba adnák, de azért sokan kezdik észrevenni hogy nem megy ez a végtelenségig."

Ez egy igazi gyongyszem!

hat persze: az alamcsod az csak kis kellemetlenseg, kicsivel kevesebb luxus, ugyhogy a kurvaanyjat annak a sok liberaltnak, amelyik egy ilyen kis aldozatra sem kepes, es ragaszkodik az "ujabb nehany honapnyi jolethez"

Tenyleg az kell, hogy nyerjen a jobbik, es csodoljon be ez a kupleraj, hogy a hozzad hasonlok a kovetkezo 50 evre ismet megtanuljak, hogy milyen, amikor egy kosar millpengovel szaladsz a piacra tojasert, es kurvara szeded a labad, mert delben mar csak 5 kosarnyibol tudsz majd venni egyet.
Idiotak.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:05:12

@Schindler Pistája: zene fuleimnek, ha egy nyilalas paraszt igy dicser, ahogy te :)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:08:43

sose ertettem az antiszemitakat. a ciganyozokat megertem, ott konkret felelem all a dolgok mogott. De a zsidozokat nem ertem.
Ha valaki valamit jobban csinal nalam, akkor en el szeretem tole tanulni, hogyan csinalja, es addig esz a fene, amig legalabb olyan jol csinalom mint o, ha nem jobban. Eszembe nem jut, hogy hapogjak ra.
Mennyivel jobb lenne, ha mi magyarok iranyitanank a penzugyi vilagot? naugye. tanulni kene, nem hozongeni :)

laci_52 2012.06.16. 10:10:27

Vegyük már észre, hogy a Fidesznek van legnagyobb szüksége a Jobbikra! Hiszen kimond helyettük olyan dolgokat, amely EU-tagállam kormánypártjától nem lenne szép.

Másrészt '14-ben elképzelhető, hogy szüksége lesz rájuk koalíciós partnerként a Fidesznek. Ha ez a feltétele a hatalmon maradásnak, Orbánt ismerve ezt a koalíciót létre is fogja hozni még akkor is, ha Brüsszelnek nem tetszik.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:11:04

@Schindler Pistája: hat ha ebben az orszagban annyi zsido van, amennyi komcsi volt, akkor nincs baj! Akkor mi vagyunk a vilag urai, hiszen akkor a polgarok tobb mint fele zsido, es mint olyan a penzvilagot uralo kerlelhetetlen oligarcha.
Kiralysag!
akarom mondani koztarsasagsag :)

Pipas 2012.06.16. 10:11:47

@Max val Birca: "Sőt, ott nem a magyarország cigány apró lopás típusú bűnözés volt a jellemző, hanem az erőszakosabb fajta."

Olvasnod kellene a híreket, akkor rájönnél, hogy az az urbánus legenda, hogy a cigányok csak kisértékű lopásokban jeleskednek az egy államilag terjesztett hazugság. Mondjuk szerinted a baltát a fejbe meg az agyonrugdossuk/agyonszurkáljuk az nem erőszakos?

"Azaz az amerikai példát kellene nézni. Ott a Jobbik-féle hozzáállás már polgárháborút okozott volna."

Amerika egy baromi nagy hely, van ott mindenféle. Van olyan is, ahol a feketékre ráküldik a kutyát mielőtt megszólalna.

"De ők nem ezt választották, s ma az elnök egy néger."

Mienk meg cigány, a felesége meg zsidó. Nehogy már amerika adjon toleranciából leckét nekünk. Mi már akkor befogadtuk a cigányokat, amikor ők még el sem kezdték a rabszolgakereskedelmet.

Szalahadin 2012.06.16. 10:12:29

@Max val Birca:
"A magyatok kb. fele nacionalista, a kemény nyilas mag 20 %. Ha nem lenne Jobbik, ez a rész párt nélkül maradna."

A Jobbikra főleg ott szavaznak az emberek, ahol a cigányokkal való együttélés teljesen lehetetlenné vált, s a Jobbikon kívül senkit nem érdekelnek a számukra nagyon is valós problémáik. Ha egyáltalán véleményt nyilvánít bárki más a Jobbikon kívül a témában, az meg arról szól, hogy ők a büdös fasiszták, kirekesztők. A Jobbik erősödésének nagyon kevés köze van a szélsőjobboldali eszmék terjedéséhez, a szavazóik nagy része korábban a Maszopra voksolt, teljesen rossz helyen keresed az okokat.
A nyilas párhuzam ott is sántít, hogy az említett Jobbik szavazók zsidót maximum a tévében láttak, ez a téma abszolút nem is érdekli őket, míg a nyilas mozgalom sokkal inkább a zsidókérdésre volt kihegyezve, mint a vidéki Magyarország közbiztonsági problémáira. Nincs tehát valós alapokon nyugvó párhuzam ezek között.

"Ha ezen az alapon néznénk a dolgokat, az USÁ-ban polgárháború lenne. Ugyanis a négerek között magasabb a bűnözés ma is, ma is a börtönökben aránytalanul sok a néger, s a négerlakta környékek kevésbé biztonságosabbak."

Ez így önmagában igaz, azon a feszültségen sokat tompít, hogy a feketék között számos olyan ember van, aki komoly teljesítményt rakott az asztalra, akár sportban, akár színészként, zenészként. Szinte bármely foglalkozás űzői között találhatsz feketét, nem egyet, nem kettőt. Tehát minden fekete ellenes érvre bőséges anyagból lehet válogatni az ellenérveket.
Óriási különbség, hogy nálunk nagyon hiányoznak a pozitív ellenpéldák, van néhány zenész, de cigány orvossal, tanárral, kiemelkedő sportolóval elvétve se lehet találkozni. Ez óriási különbség, valószínűleg az egyik fő oka annak, miért jóval nagyobb Magyarországon a cigányok elutasítottsága, mint az USA-ban a feketéké.

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.06.16. 10:13:29

ez a nácizás-fasisztázás már 2009-2010-ben is gáz volt,nem még most

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:13:34

@Schindler Pistája: en is nyilast irtam, ne javits ki. De nem nem tudtam, hogy kocsog vagy, kosz a pontositast! :)
Tudod, liberaliskent tisztelem a massagod! Nem szegyen, tanulj meg vele elni!

Wagem 2012.06.16. 10:29:35

Igen szükség van.
Aprítani a libsi-bolsi-dögevő-csüehét.
SZEBB JÖVŐT....

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:32:22

@Schindler Pistája: de hat te nem is vagy magyar! :)
a zazrivecz se az! :)
Fogadjunk, a jobbik vezerkar fele idegen, a masik fele meg besugo volt az atkosban :)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 10:33:21

@Wagem: apritod te a fat hatul a feszerben napszameee :)

Lovastengerész 2012.06.16. 10:40:35

jó poszt! valamit azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni:

a jobbik létezése és "népszerűsége" a Fidesz számára létkérdés. Nélkülük nem tehetnék meg mindazt amit megtesznek. Amíg működik a radikális, rasszista antiszemita csapat, és nap mint nap feldob egy egy újabb zsidó vagy cigány témát, addig a Fidesz szakrális politikai marketingjét sem gátolja semmi. Ha ők nem lennének akkor nyilvánvalóbbá válna hogy a Fidesz gondolkodásmódja és kultúrája koránt sem efogadható európai mércével. így viszont lehet mutogatni jobbszélre, hogy ők a fasiszták, ők a nyilasok, mi kérem kultúrált európai jobbközép konzervatívok vagyunk, büntetjük a cigányverést, a holokauszttagadást, pacsizunk a rabbikkal, stb. stb. Kb. úgy viszonyulnak ők egymáshoz mint zsidómentő deportálásleállító Vitéz nagybányai és köreinek úri kultúrantiszemitizmusa a véresszájú gyilkos nyilas hordához. Csak persze mindez sokkal finomabb kiadásban.

Tita nick 2012.06.16. 10:42:09

Eszemfaszom megáll. Idézem egy maszopos barom gondolatait a szavazásról:

Kötelező választást szeretne az MSZP, de csak a részvételt írnák elő, a pártválasztást nem,

MÉG JÓ HOGY! A KURVA ANYÁTOKBA!

sidorovich 2012.06.16. 10:45:04

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:

Talán azért nem olyan szimpatikusak nekünk orrosék mert éppenséggel faji alapon válogatnak.

Lovastengerész 2012.06.16. 10:47:52

biztos emlékszünk még Vona azon kijelentésére hogy "magyarország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla" Nem is mondott akkora hülyeséget, csak persze nem egészen úgy van ahogy Vona gondolta. Abban van ennek az állításnak az igazsága hogy a " fideszes kétharmad" gondolkodásmódjában, alapértékeiben sokban hasonlít a jobbikra, csak magasabb intellektuális szinten. Ők tudják, hogy nem lehet nyilasegyenruhában masírozással, zsidóveréssel érvényesülni, mert nem szalonképes, ezért bizonyos dolgokat nem mondanak ki. Helyettük szakrális marketingbe ültetett kommunikációs stratégiát építenek. Összekacsintanak választóikkall, mintegy sugallva hogy így van srácok, tudjuk mi hogy miről van szó, de nem mondunk ilyen csúnyákat, azt meghagyjuk a proli fasiszta csőcseléknek. Mi felsőbbrendű keresztényértelmiségiek nem alacsonyodunk le ide...

scsaba1 2012.06.16. 10:50:49

Az utóbbi évek egyik legjobb posztja a témában. (Ezt úgy mondom, hogy rühellem a Jobbikot)

@Szalahadin: Nálad pont.

Az ajvékolókhoz egy kérdés: a magyarok valóban annyira nácik, nyilasok, idegengyűlölők meg minden, akkor például hogy lehet az, hogy a nálunk elég szép számban élő kínai közösséget nem nagyon éri atrocitás?

thwarter 2012.06.16. 10:53:10

Attol meg a Jobbik egy fasiszta part marad, hogy behoz a politikia vitaba olyan elemeket, amik eddig nem voltak benne (mert ugye a kozbeszedben idaig is szerepelt a roma integracios kerdes). A Jobbik nem is akarja integraciojukat, hiszen azaltal elveszitene az egyik fo bunbakukat (ugye mind tudjuk, hogy a zsidosag a masik, csak ok kevesebben vannak, meg nem olyan konnyu az embereket manipulalni ellenuk, habar eleg sok a kirekeszto, szerencsetlen es ostoba ember). Sot, epp a Jobbik az ami egyaltalan nem keres semmifele kompromisszumot ezugyben, csak buntetni akarjak azokat, akik szerintuk kevesse erdemesek a "joletre", azaz mindekit aki nem "magyar", ami az o olvasatukban per se azt jelenti, hogy felsobbrendu.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 10:55:14

@cukicica: Ott hibádzik az elmélet hogy a legiskolázottabb és legfiatalabb szavazóbázisa pont a jobbiknak van. Olvasgass, aztán kommentelj.

scsaba1 2012.06.16. 10:55:41

@Szalahadin: .

Így-így. Létezik fekete középosztály. Van fekete rendőr, bíró, orvos, képviselő stb..stb... sőt még elnök is

Millió meg egy példa van a gyerekek előtt, hogy lehet így is élni, nem csak a dílerkedés jelenti a kiutat a nyomorból.

thwarter 2012.06.16. 10:57:23

@scsaba1:
1) Attol meg, hogy valaki nem szalad a sajtohoz/rendorseghez feljelentest tenni meg nem jelenti azt, hogy nem erte oket atrocitas. Peldanak okaert Franciaorszagban de meg Svedorszagban is tobb feljelentes van noktol csaladon beluli eroszak miatt, mint Magyarorszagon, megsem kerdojeleznem meg, hol kezelik egyenrangubbkent a noket.
2) Talan valoban kevesebb problemajuk van a "magyaroknak" (marmint a te olvasatodban) a kinai bevandorlokkal, de ez nyilvan pusztan csak azert van, mert egy bezartabb kokzossegrol beszelunk, hogy neven nevezzem, kevesbe "latvanyosan" vannak jelen. Ami szinten egesz egyszeruen rasszizmus, ugyanugy, mint azz is homofobia, ha azt mondod, hogy nekem nincs bajom a buzikkal, amig nem az orrom elott csinaljak.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 10:58:42

@scsaba1: A másik oldal a szélsőségeebb.

Magyarországon a deportálások után több zsidó maradt meg, mint a NyeU-i országokban, a szomszédainknál pedig jórészt 100%-os munkát végeztek a 'nácik'. Pl. Szlovákia.

Van kinek hangoskodni.

Lovastengerész 2012.06.16. 11:01:15

Ja és mégvalami. Jó lenne kerülni a "fasiszta" és a "náci" szavakat. "náci" azaz nemzetiszocialista az egy német dolog, a fasiszta pedig olasz. mindezek erősítik azt a kormányzati szinten támogatott fals propagandát, hogy mindezekért a dolgokért a magyar nem felelős, a náci megszállás után alakultak ki... holott a lófaszt: használjuk csak bátran szép magyar ősi szavainkat, a nyilast és a hungarizmust, nevezzük nevén az anitiszemitizmust és a xenofób rasszizmust, mint hagyományos kultúrális értékeinket. Ne nácizzunk egy olyan országban ahol már akkor törvényben szabályozták nemzetiségek és fajok létszámát amikor Adolf Hitler még békésen festegetett...

Sírköves Slomó 2012.06.16. 11:02:16

@scsaba1: Amerikában addig van tolerancia, amíg pénz van.

Ma is vannak előítéletek, csak tompítottan vannak jelen, és a médiában tabu, de az emberekkel beszélgetve van, és nem csak a feketékkel szemben.

Nyolcvanakárhányban a Los Angelesi 'parasztlázadás' megvan mindenkinek? Nem volt ott az elégedetlenkedők között fehér ember.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 11:03:53

@cukicica: Úgy hogy azt állítod hogy a Fidesz Jobbik magasabb intellektuális szinten. Ezt elég nehéz elképzelni, lévén a Fidesz bázis öregebb és iskolázatlanabb. A többiről nem is beszélve.

keptelen kepkeret 2012.06.16. 11:07:25

Egyszer olvastam Vonaval egy riportot a nepszabiban, es mivel elotte nem olvastam tole semmit, szamitottam a szokasos naci lozungokra "dogoljon meg az osszes cigany bla bla" es nem. Tevedtem. A pasi tok normalisan, kifejti h mi a problema es nem a borszin miatt utalja oket.Elgondolkodtato volt. Szerintem nem nacik, csupan egy liberalis tarsadalomban elunk, ahol mar az latens nacizmus ha ralepsz veletlenul egy neger labara. Ma mar nagyon egyszeru barkire rasutni a rasszista belyeget, csakmert nem pc.
Nem gondolom, hogy szavaznek rajuk , viszont egyre tobb baratom, ismerosom fontolgatja, h rajuk teszi a voksat. Zomeben kozgazdaszok, de van koztuk mernok is. A posztiroval egyetertek, minden oldal hallgattassek meg, ez a demokracia, es ugye barmennyire is utaljak oket a liberalisok, velemenyuk nekik is lehet.

En liberaliskent akkor dobbentem eloszor, amikor egyet kellett ertenem a garda jarorozesevel. Nekem valahogy ok mindig valami extra szelsoseges, normal ember nem all veluk szoba tipusu alakulatnak tuntek, de amikor kimentek kisebb falvakba magyarokat megvedeni, akkor magamban azt mondtam, h tokjo, h van egy ilyen csapat:-) Ettol meg nem vagyok naci, meg mittomen, de a helyzet az, h ezekkel egyre tobben es tobben ertenek egyet.

Lovastengerész 2012.06.16. 11:09:39

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: igazad van, helyesbítek, nem feltétlenül magasabb szinten, csak megfontoltabb bölcsebb, elfogadtahóbb kommunikációval. a diszciplínáik hasonlóak, csak míg a jobbik "bátran" kimondja, addig a fideszesek kialakítottak egy sokkal kultúráltabb stílust.

mese1 2012.06.16. 11:13:41

@Pipas: Orbán nem cigány a felesége meg katolikus...

Lacdelo 2012.06.16. 11:26:21

Làtom a helyi Jobbik klub ràszabadult erre a blogra. :(

A Jobbik pusztulàst hoz az orszàgra. Eddig csak egyszer engedtük a neonàcikat hatalomra, le is romboltàk az orszàgot.:(

600 ezer magyar ember halt meg civilek, katonàk, zsidók és cigànyok. Az orszàg romokban hevert. :(

A törtènelem ismètli magàt.

Egyèbkènt a jobbikosok màr lassan több bûntetett követnek el, mint a romàk. Az egyik fôjobbikos (Vona haverja) a sajàt lànyàt erôszakolta èvekig, az anya tudtàval. Amikor kiderült a Jobbik kiközösítette a szegèny lànyt. A màsik a csalàdjàt írtotta ki. A harmadik meg a felesègèt ölte meg. :(

Sírköves Slomó 2012.06.16. 11:28:49

@Lacdelo: Nem, a neonácikat egyszer sem engedtük hatalomra, sőt a nácikat is csak akkor, amikor a németek megszálltak minket.

De nem rossz érv hogy a Jobbik pusztulást hoz az országra, írd még le párszor.

sidorovich 2012.06.16. 11:32:37

@Lacdelo: Te valami hazátlan propagandista vagy amúgy? Küldjünk neked egy rendes, ékezetes billentyűzetet?

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 11:42:16

@Jankove: Kedves Jankove!

De pontosan ehhez kell a diploma, hogy ezt megértsd (de legalábbis nem árt, ahogy a példa mutatja). Persze jó mókának tűnhet a ne fizessünk mentalitás, de hosszú-hosszú időre elássa az országot. Szerinted az államok hitelfelvétele úgy történik, hogy ott állnak a gonosz zsidó finánctőkések és fegyverrel kényszerítik az adott országot hogy vegye fel a hitelt???
Pont ellenkezőleg általában az országok könyörögnek térden állva a piacoknak és ígérnek olyan kamatokat, amiket aztán a harmadik generáció is nyögni fog. És mindezt azért mert a populista pártok elhitetik a néppel, hogy lehetne magasabb életszínvonalon élni, csak a csúnya IMF puszta rosszindulatból megszorításokat akar.

Ne haragudj, de pont az ilyen "ehhez nem kell diploma, csak józan ész" mentalitás viszi tévútra az országot. Minden tudományágnak megvannak a maga szakértői. Elismerem, hogy a közgazdaságtan nem éppen egzakt és sokszor ellentmondó vélemények látnak napvilágban a sajtóban, de akkor sem az a megoldás, hogy átvágjuk a gordiuszi csomót egy "mi aztán nem fizetünk" felkiáltással. A boltban ugyanez neked sem fordulna meg a fejedben...

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 11:58:22

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Ha visszaolvasod a bejegyzésem én nem a drachma bevezetéséről beszéltem hanem az államadósság újratárgyalásáról. Azok a közgazdászok akiket idéztél, nem erről hanem az eurózónából való kilépésről beszélnek. Hogy Görögország kilép az EU-ból az szerintem is egyre valószínűbb, mint ahogy sajna a csőd is az.

Más kérdés, hogy (szerintem) sokkal rosszabbul járnak ezzel, mintha véghezvitték volna a fájdalmas megszorításokat. A fizetőeszköz leértékelése tényleg hatásos eszköz, de nem oldja meg hosszú távon a finanszírozási gondokat. A strukturális átalakítások, az adózási morál javítása a versenyképesség növelése - ezeket mind akkor is meg kell lépni, ha Görögországban újra drachma lesz. Csak így elszakad a legnagyobb gazdasági partnerétől az ország, növekszik a bürokrácia és romlik a hitelfelvételi lehetősége.

Lacdelo 2012.06.16. 12:01:36

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Amit elõbbiekben bevàgtàl a görög tèmàval kapcsolatban az ètelmes hozzàszólàs volt. Sajnos ez volt az elsô.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 12:05:57

@trollhunter89: gonosz zsidó finánctőkések és fegyverrel kényszerítik az adott országot hogy vegye fel a hitelt???

- van amikor igen. Németország a háború után fel kellett hogy vegye a Marshall segélyt. Irakban amerikai cégek építik újjá hitelből, amit leromboltak. És ha nem fegyverrel, akkor másféle kényszer is van. Latin amerikai modellnek is nevezik.

- az aztán nem fizetünk így is úgy is bekövetkezik, idő kérdése. Honnan fogja előteremteni NyeU a kamatpénzt, amikor 20 év múlva fele annyi aktív lesz, mint most, az adósságuk pedig nő? Vagy nem lesz nyugdíj+eü, vagy 2xannyi lesz az adó az aktívokon. Vagy megduplázzák a gazdasági eredményt(ami most átlag évente +0,1%).

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.16. 12:07:47

@melchi zadok: "Mivel keresed meg a napi betevodet?"
Nem az elhunyt rokonaimból vagy faji (kontra)szelekcióból zsíros pozícióba nyomva, mint a testvéreid.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 12:14:05

@trollhunter89: Ha kilépnek az eurozónából, akkor a drakchma leértékelődik, legalábbis középtávon. Tehát elinflálódik az adósság. Egyébként sok köztes megoldás létezik, nem csak a teljes adósságmegtagadás. A hitelezőknek sem érdemes minden garashoz ragaszkodnia, ha úgy reménytelen hogy helyreáll a görög élet. Most ezen alkudoznak.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:23:09

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: linkeld mar be ide azt az ominozus grafikont, amely alapjan a jobbik a legiskolazottab part :)
had' rohogjunk rajtatok egy kicsit!
Mindjart melle is linkelheted az atlageletkort is.
No meg azt, hogy az egyetemi vegzetseg meg ugy se a legfrekventaltabb a jobbikban, hogy elviekben a jobbik a videki huszonevesek partja.
Ugye nem kell lerajzonom neked, hogy ha egy part tagsagat tulnyomoan fiatalok alkotjak, akkor atlagban ott tobb lesz a kozepiskolat befejezok aranya, mint ahol a tagsag jelentos reszet az idosebb generacio kepezi, akik eleteben ez nem volt kovetelmeny.
Majd akkor allitsd, hogy a jobbik ertelmisegi part, ha az egyetemet, urambocsa a posztgradualis vegzest elerok szamaban jeleskedtek. Addig csak nagyon ertelmiseginek latszani kivano videki hozongo parasztok vagytok :)

2012.06.16. 12:23:14

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Kedves Rasztaparaszt!

Állandóan visongtok hogy államcsőd lesz. Már ne haragudj, de bazdmeg szerinted mi lesz a következménye, ha a jelenlegi algoritmust folytatjuk? Hitelt hitelre, közben egyre szarabb minden. Szerinted ennek mi lesz a következménye? Majd egyszercsak spontán elkezd szárnyalni a gazdaság, és a világ vezető nagyhatalma leszünk? Akiket te idiótázol, azok legalább megnézték honnan indultunk, hol vagyunk, összekötötték a két pontot, és rájöttek hová mutatnak a vektorok... Az pedig a biztos államcsőd. Amit egyelőre lehet további hitelekkel halogatni, de egyre kissebbek az egérutak, és előbb utóbb jön a matt. Ez a gazdasági oldal. Az erkölcsi morális oldal még fájdalmasabb, itt már 25 órában vagyunk. Mondd mi kell hogy a hozzád hasonló hülyék is lássák?

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 12:27:08

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Hát sajnos azt kell mondjam, hogy bődületes nagy tévedésben vagy.
Nincsenek gonosz zsidó finánctőkések, akik hitelfelvételre kényszerítenek - ez egy mítosz/összeesküvés elmélet, amit olyan emberek találtak ki, akik nem látják át a pénzügyi folyamatokat.
Amíg fel nem fedezték a mágnesességet, addig valóban boszorkányságnak tűnhetett, hogy bizonyos fémek vonzzák egymást, de manapság már minden kisiskolás tudja hogy ez miért van. Ezért kéne bevezetni a közgazdaságtant is a kötelező tárgyak közé, különben mindig lesznek ilyen hiedelmek, mint amit te is említettél.
A hitel bizony jó dolog, értéket teremt, ettől működik a modern piacgazdaság. A Marshall segély Németország egyik legnagyobb szerencséje volt (nézd meg ma is a Kelet és Nyugat Németország közti különbséget). Mohácsnál is nagyobb tragédia hogy az akkori szovjet vezetés nem engedte meg hogy Magyarország is részesüljön belőle, pedig az amcsik felajánlották.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 12:30:08

@Jankove: Kedves Jankove!
Akik az államcsőd lehetősége miatt visonganak, azok nem hitelfelvételt szeretnének hanem strukturális átalakításokat/megszorításokat, racionálisabb magyar államot. Még egyszer mondom nem az az alternatíva, hogy nem fizetünk, hanem az hogy racionalizáljuk a kiadásainkat!

pHérték 2012.06.16. 12:37:47

Ugyan-ugyan! A pártoknak (akármilyenek is) éppen hogy nem az a dolguk, hogy kérdéseket (költőieket, ostobákat, kényeseket, tök mindegy) tegyenek fől. Nekik az a dolguk, hogy a mi kérdéseinkre adjanak válaszokat, amikből majd mi eldöntjük, hogy melyiket fogadjuk el.
Egyenlőre a Jobbik részéről semmiféle működő, konstruktív választ nem tapasztaltam egyetlen kényes kérdés tekintetében sem.

diesel12 2012.06.16. 12:38:10

@Schindler Pistája: igen, mint a holokauszt. Ugyanaz arrol is a velemenyem. Megtortent sajnos, nem elfelejteni kell mint ahogy Trianont sem, de tul kell rajta lepni mert ha nem megy az oriasi problema. Egyebkent manapsag a holokauszt emlegetesenek ugyanaz az oka altalaban mint Trianonnak, politikai provokacio. Es vakitas, bunbakkereses.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:39:48

@Jankove: van annak nehany modja, hogy ne ezt az algorizmust kovessuk. A jelenlegi kormany nem tartozik kozejuk.
De el kell keseritselek, a jobbik se.
Sot, hogy meg jobban elszomoritsalak, a jelenlegi politikai palettan nincs olyan szereplo kishazankban, amelyik kepes lenne az orszagot kivezetni a csodbol.
Fokepp, hogy az egyetlen valodi ertekunk, a magasan kepzett munkaero menekul itthonrol, es masoknak teremt erteket...
Nem am csak a gazdasagi kenyzer miatt, hanem mert a szabadsagjogok megnyirbalasaval, es a rendpartisaggal elhetetlenne tettetek a fiataloknak az orszagot.
Mert faj az neketek, ha elsziv egy spanglit, bortonbe vele. mert faj az nektek, ha el akarja donteni, hogy megszuli a gyereket, vagy elveteti. Inkabb belyegezzuk meg. Mert faj az nektek, ha szarik az egyhazi dumara, es nem esik hanyatt horthy fasz szobra elott... le koll hazaarulozni...

Inkabb menjen vilagga. Ugyeugye...
Addig hisztiztetek a "szabadossag" ellen, hogy megest elzavartatok azokat, akik tehetnenek az orszagert ha majd lehiggaddnak, es 30-40 evesen termelik a GDP-t. Faszanyosul kineveltetek evszazadunk "nagyvilagba szakadt magyarjait" akrire majd kurvara buszkek lehetunk... Csak hat. Nem mi. Majd masok...

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 12:40:47

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Önmagában nem a Görög államadósság a gond. A drachma leértékelésével valóban csökkenteni tudják majd a kamatterheiket, de ez nem oldja fel azt a problémát, hogy a görög államháztartás krónikusan deficites (és ennek egy része csak a kamatteher). Márpedig a deficitet eddig is hitelből finanszírozták, ha csődöt jelentenek, nem lesznek hitelezők. Ha nincs hitelező, akkor nem tudja az állam kifizetni a nyugdíjakat, a közszolgák bérét, a gázt amiből áramot fejlesztenek. Tehát nem ússzák meg a gazdasági visszaesést...

Az a baj, hogy te is és a kommentelő-társaid is olyan határozottsággal állítotok dolgokat, hogy a többi laikus el is hiszi nektek.

diesel12 2012.06.16. 12:41:21

@Marques: lehet , hala Istennek nem tortent velem eddig soha ilyen, es a kornyezetmben sem elnek. Attol fuggetlenul az nem megoldas, hogy uszitanak, jaroroznek. Ez sehova sem vezet maximum meg tobb eroszakhoz. Ez az osszes eddigi kormanyzat hibaja, hogy nem leptek semmit. Es ezutan sem fognak. A Jobbik sem.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:46:00

@trollhunter89: o ezt nem erti.
mert mindenki bizonyara libsibolsi, aki szerint a mai magyar jobb es szeljobb az igazi hazaarulo, akik kisemmizve a kozeposztalyt odadobtak koloncnak a toke laba ele (es tokmind1, hogy az hazai, vagy kulfoldi toke, abbol a penzbol a magyar atélagember egyik esetben se lat egy fityinget se vissza), mikozben a vegletekig beszukitik a mozgasteret (ne dohanyozz, ne kutyazz, ne abortalj, ne drogozz stb stb stb)
Ez az igazi hazaarulas.

2012.06.16. 12:47:46

@trollhunter89: „A boltban ugyanez neked sem fordulna meg a fejedben...„

No hát kezdjük a végéről. A boltban nem fordulna meg a fejemben, amíg van pénzem. Ha nincs, és korog a gyomrom, akkor lehet nem érdekelne.
Egyébként sokan valami misztikus dolognak tartják a közgazdaságtant, és nyilván sokkal bonyolultabb, és több dologtól függ, mint egy családi BT irányítása. Azonban az elmélet és a séma ugyanaz, és kurva egyszerű: Ha nőnek a hiteleid, fordítottan arányosan csökken a produktív tőketeremtő/szerző képességed, akkor előbb utóbb becsődölsz. Legyen akár az otthoni büdzsé, céges kassza, vagy éppen államháztartás.

„ott állnak a gonosz zsidó finánctőkések és fegyverrel kényszerítik az adott országot hogy vegye fel a hitelt???”

Nem kényszerít senki hitelfelvételre. Csak épp megfojtanak (Tudod, hitelminősítgetés, gyárak produktív termelés tönkretétele, privatizáció, stb) mígnem ellehetetlenülsz. Miután minden legális ajtót bezárogatnak, csak a bank forgóajtaján lehet továbbjutni. És jön a jóságos szakállas bácsi a dipótáskájával, felajánlva hogy segít, de ő már akkor tudja, hogy sosem fogod tudni visszaadni, hiszen az egész életed lényegében tőle függ. Tudod, ha tíz évvel ezelőtt azt mondtad volna paranoid barom az aki mindenhol zsidó elnyomás, és hatalom jeleit látja, még igazat is adtam volna. Viszont mamár olyannyira nyilvánvalóan kibújt a szög a zsákból, hogy csak az nem veszi észre, aki nem akarja, vagy aki teljesen hülye. Az hogy az országba ki be járkálnak az izraeli üzletemberek, bagóért büntetlenül vásárolnak földet,vagy bármit, irtózatos befolyás van a kultúrára, politikára mindenre, közben az ország meredeken csúszik a szarba, az számomra már hordoz egyfajta jelentést.

Sírköves Slomó 2012.06.16. 12:53:29

@trollhunter89: Én nem azt mondtam hogy a hitel nem jó dolog. A hitel jó dolog, annak, aki tudja mit kell vele kezdeni. Akik tudják mit kell vele kezdeni, mindent megtesznek hogy a többieket meghagyják/lenyomják a pénzügyi analfabetizmusba.

Nem boszorkányság megnézni kik alkotják a nyugati világ pénzügyi és média elitjét. Viszont boszorkányság elhallgatni. A világ jelenlegi rendőre, bírója és legnagyobb gazd-i hatamának véleményformálói (már ha nem hisszük el a Forbes-nak, hogy Obama a legbefolyásosabb mber a világon..:DD)

theunjustmedia.com/Media/Six%20Jewish%20Companies%20Control%2096%25%20of%20the%20World%E2%80%99s%20Media.htm

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 12:54:47

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: szerintem nem kéne se a jobb se a bal oldalt lehazaárulózni. A magyar társadalom már így is végletekig megosztott. Ezért írtam le ezen a blogon részletesen az érveimet..

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:55:21

@Jankove: bocsanat, az elozo hozzaszolasom vedd targytalannak, nem tudtam, hogy te is monomanias vagy.
Igy semmi ertelme vitatkoznunk. ne is valaszolj.
Biztos a zsidok....
ahhh....

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:56:21

@trollhunter89: egyet megtanultam nemkeves eveim alatt: aki leghangosabban kajabal hogy "tolvaj, fogjak meg!" annal van a szajre...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.16. 12:59:52

@trollhunter89: egyebkent meg mar tobb helyen irtam, en a jobbikra fogok szavazni. Remelem nyernek. Kell ennek az orszagnak idonkent ez a szalasis/jobbikos lecke, hogy megtanuljak, hol, es kitol kell engedelyt kerni hogy leulhessenek a trianoni kispadra. Keptelenek vagyunk tanulni a sajat tortenelmunkbol, mert meg megismerni se akarjuk, csak valamifele tiritarka szurokon at.
Wasalbi, meg ez a masik szerencsetlen. haaaa persze....

Sírköves Slomó 2012.06.16. 13:04:00

@trollhunter89: Ha nincs hitelező, akkor nem tudja az állam kifizetni a nyugdíjakat, a közszolgák bérét, a gázt amiből áramot fejlesztenek. Tehát nem ússzák meg a gazdasági visszaesést...

Bocs. Akkor a megoldás a további deficites élet. Ha már rossz irányba mennek, legalább tegyék sokáig és jó meredeken. Nem értelek. Ha görög államkötvénytulajdonos vagy meg tudlak érteni, de így nehéz.
Azmeg hogy csőd után nincs befektető butaság. Nagyon sok csődös céget kifejezetten megéri szanálni. Ezt a piacnak kell eldönteni. Mellesleg azzal sincs baj ha önmagukat finanszíroznák.

Ezzel a hitelezőknek van baja.

Córeszmaci 2012.06.16. 13:04:30

@trollhunter89:
Azt még a Jobbik sem mondja, hogy ne fizessünk. Ilyet egy értelmes ember sem mond. Csak azt, amit mindenki gondol:
"Tárgyaljunk, már, hogy mennyit vettünk, fel, mennyit fizettünk vissza!" Az adósság újratárgyalását hangoztatják.
Egyébként tudnál mutatni egy hivatkozást, hogy 1976 óta melyik hitelünket fizettük már vissza? Mennyit fizettünk mennyi hitelért? Melyik van folyamatban, mikor jár le, stb.? Érdekes adatok lennének. Pl. tárgyalási alap, ha 1 millárd $ hitelért eddig 10 milliárdot visszafizettünk, akkor ez legyen már elég, tekintsenek el a 11.-től. A szerződéseket persze politikusok kötik, akik kb. 0 felelősséget éreznek az ország és az adófizető iránt, bármely horrorfeltétellel aláírják a hitelszerződést.
A strukturális átalakítások szükségesek! Folyamatosság, kiszámíthatóság kell! Nemzeti minimum, amit mindegyik tetű párt betart az ország (a te, az én, a gyerekeink, az unokáink) érdekében még akkor is, ha 4 év múlva nem választják meg!

Guillaume sous guillotine 2012.06.16. 13:08:17

Az a baj a Jobbikkal hogy nem vehető komolyan. Vannak benne értelmes emberek (pl. Balczó, Dúró) de amikor Tiszaeszlároznak vagy együttműködnek a kuruc.infoval meg a gárdával akkor a kormányképességük ássák alá. Vonának konszolidálnia kéne a frakciót ha nyerni akarnak.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 13:12:24

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Az, hogy csomó nagy cégnek/banknak zsidó vezetője van az csak egy dologról árulkodik: hogy a zsidók között sok ügyes életképes üzletember van.
Azt hinni, hogy ezek az üzletemberek összejárnak és Hókuszpók modjára gonosz kacajok közepette terveket szőnek bizonyos országok elveszejtésére... háát ennek kb. akkora valószínűségét látom, mint hogy a szcientológusoknak igaza van.

Kedves Jankove!
Az előbbi bejegyzéseddel sajnos túlléptél egy olyan határt, aminél én már nem látom tovább értelmét a vitának. Látom hogy nagyon erősen hiszel abban amit mondasz. Annyit tudok mondani, hogy az hogy most mi zajlik Magyarországon, hogy eltapossuk egymást, gyűlölködünk, nyomorgunk az bizonyosan nem a zsidók műve. Egyrészt az elmúlt 20 év politikai erői, de a közvetve az egész magyar nép felelős. Az hogy nem tudunk összefogni és értelmesen megbeszélni a problémáinkat, hogy korrupt a vezetés az a mi felelősségünk és nekünk kell változtatni rajta.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 13:15:36

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: ez is egy megoldás:) én meg elmegyek innen. Nekem is és a páromnak is jobbnál jobb helyeket kínálnak külföldön. Csak hát sajnálom a dolgot mert nagyon szeretem a családom meg a hazámat is.

BenyoBoy 2012.06.16. 13:20:20

@trollhunter89: "A görögök is épp azért mennek most csődbe mert az ottani szélsőségesek (ott épp a szélsőbal) elhitetik a néppel, hogy az államadósság újratárgyalása életképes alternatíva. Még az unokáik is inni fogják a levét, ezt bármelyik makroközgazdász írásba is adja neked."
Mint a lengyeleknél és az argentinoknál?
Egy kis utánajárással te magad is meggyőződhettél volna, hogy bizony ez több, mint életképes alternatíva.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 13:21:05

@Córeszmaci: Én megértem a felháborodásod (jogos is), de meg kell értened hogy nem így működnek a dolgok. Ha felröppented, hogy adósság újratárgyalást akarsz, akkor felmennek a kamatok és csak nagyon drágán kapsz pénzt a piacról. A tőke elmenekül az országból és egy csomó más negatív hozadéka is van. Bármennyire fájdalmas is nem úszhatjuk meg mi sem a megszorításokat. Kicsit igazságtalan, hogy az elmúlt húsz év életszínvonal emelkedését ennek az egy generációnak kell megfizetnie, de a másik lehetőség, hogy az unokáinkra hagyjuk az már nem megy.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 13:22:41

@BenyoBoy: Légy szíves olvass utána az argentin esetnek mielőtt pozitív példaként hozod fel...

Sir Galahad 2012.06.16. 13:24:18

Szükség van-e Jobbikra? A választópolgárok egy jelentős hányada úgy gondolja, hogy igen, ezért vannak ott a Parlamentben. Ha nem lesz rájuk szükség, nem lesznek ott (lásd: SZDSZ). Kár ezt a kérdést túlbonyolítani.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 13:25:07

Kicsit meguntam a felhomályosítást. További szép napot mindenkinek!

BenyoBoy 2012.06.16. 13:25:42

@trollhunter89: ...és a lengyel? Ha már csak EGY országban jól jöttek ki ebből, miért ne próbálhatnánk meg mi is? Én nem értek olyan szinten a politikához, nem is az én vitám, de egy próbát szerintem megér, legalább elindítani vagy kezdeményezni az újratárgyalást, de azt, hogy lassan börtönbe csukják aki csak gondolni mer rá, az röhej.

sujkos 2012.06.16. 13:27:39

Az jó, hogy egyre kevesebb ballibant szánalmány vinnyog és egyre halkabban szerte a hazában! :-)

szanalmas 2012.06.16. 13:32:17

@Tita nick:

Ne erőlködj, öreg, az itteni kommentelők is ugyanolyan elosztásban gondolkodásképtelenek, mint társadalmi szinten, szóval egyszerűen észre sem veszik, ha a valami otromba baromságot mond egy másik otromba barom. Mivel a társadalom kilencvenvalahány százaléka az IQ görbe rossz felén helyezkedik el, kár megzavarni őket az évtizedek óta nyilvánvaló ténnyel, hogy fent is ugyanolyan barmok ülnek a tendenciából adódóan. Maximum kapsz néhány választ, hogy ezt a fidesz már feltalálta. És nyilván még ennél a pontnál sem tudnak átlépni a korlátjukon. Vagy szétiszod az agyad, vagy nézed a majomházat, mind a kettő vicces ám!

2012.06.16. 13:37:17

@trollhunter89: "Az előbbi bejegyzéseddel sajnos túlléptél egy olyan határt, aminél én már nem látom tovább értelmét a vitának"

Pedig próbáltam a lehető legfinomabban fogalmazni. Sajnos a következő szint már az lett volna, ha nem mondok semmit. Mint tudjuk ez mamár elvárás, ebben a témakörben. Mindenkinek van meglátása azokról a folyamatokról, amik most zajlanak a világban, és magyarországon, én a véleményemmel nem tartozom a szalonképesek közé, de ez nem jelenti azt hogy nem lehet igazságtartalma a mondanivalómnak.

2012.06.16. 13:45:18

@trollhunter89: "Kicsit igazságtalan, hogy az elmúlt húsz év életszínvonal emelkedését ennek az egy generációnak kell megfizetnie"

Életszínvonal emelkedés?
Nekem inkább próbálkozásnak tűnt. Rákentünk az omladozó vakolatra egy kis festéket, hitelből, és csodálkozunk hogy omlik a ház. Szép új irodaházak, plázák, külsőségek, mindenfelé, közben az infrastruktúra és az ország motorja középkori állapotokban. Mindezt megszámlálhatatlan mennyiségű pénzből.

sidorovich 2012.06.16. 14:26:20

@trollhunter89: És az miről árulkodik, ha éppenséggel a cégvezetőség/a cég befolyásos pozíciói 80%-ban zsidó?

Nyilván egészen véletlenül így alakult, a valószínűségszámítás pedig a nácik tudománya. Kérdezd azért meg, hogy hülyék vagyunk-e vagy vakok ;-)

iboko-suturi törpezsiráf 2012.06.16. 14:37:14

A fidesz azzal hogy létrehozta a jobbikot, náci gyilkosokat eresztett az országra.
Ezekben nincs semmi hazaszeretet, csak a halál, mások megsemmisítése a céljuk. A fajtájuk nem nézi ki a magyar, hanem pártszimpátia alapján döntik el a hazánk lakosairól hogy jogosultak-e a létezésre, vagy megy a haláltáborba. Pontosan itt a hiba.

Az viszont tény, hogy a nácik sok agresszív hajlamú embert hagytak az országban mikor kiverték őket innen. Ezeknek a leszármazottjai hordozzák a génjeikben azt a hajlamot, ami a társadalommal összeegyeztethetetlen. Ráadásul az ideológiai nevelés is bennük van, úgy száll ez apáról-fiúra, mint a fejtetű.

Elemi érdeke Európának összefogni hisz a nácik elleni végső csata itt fog eldőlni ezen a 93000 km2-n. en Ha 2014-ben elszabadulnak, akkor rémtetteik miatt valószínűleg katonai beavatkozásra lesz szükség, hogy ne fertőzzék tovább a környező országokat, és ne fenyegessék azok biztonságát.

Lacdelo 2012.06.16. 14:37:23

@Jankove:

Szerintem neked kezeltetni kellene magad. Ez a zsido es roma fobiad mar karos az elmedre.

Neked szemely szerint mit artottak a romak es a zsidok. Ha nem tudsz konkretumot irni, akkor inkabb maradj nyugdton.

Tegyel magadnak egy szivesseget es ne olvassal tobb Kuruc.info-t. Meglatod a vilag sokkal szebb lesz hirtelen. :)

Hagyd abba a gulolkodest, mert az csak felmeszt teged es a korulotted eloket. Szerintem mar a csaladodnak es barataidnak tele lehet a hocipoje a zsidozasoddal, buzizasoddal es ciganyozasoddal.

Csak a szerencsetlen, boldogtalan emberek a neonacik. :(

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 14:41:18

@sidorovich: Honnan veszed hogy a világ befolyásos cégeinek a vezetői 80%-ban zsidók? Milyen autentikus kimutatás van erre? És ha ez igaz is lenne, szerinted hogyan kerültek abba a pozícióba?
Minden részvényesi közgyűlésbe izraeli ügynökök épülnek és meghamisítják a szavazást?
De hogy itthoni példát mondjak: Simicska talán zsidó? Nyerges is zsidó? Csányi is zsidó? Menj föl a MOL honlapjára és nézd meg az igazgatótanács összetételét!
Ez az antiszemita összeesküvés olyan gyermekded nem is értem, hogy felnőtt emberek hogy képesek elhinni.

iboko-suturi törpezsiráf 2012.06.16. 14:44:14

@Lacdelo: Ismerem a kibaszott fajtájukat, ezeknek az apjuk és az anyjuk öröklik át az ideológiát. Már fiatal korában ölben vitték ki a Csurka féle agymosásokra.
Most hogy felnőtt, náci jelmezben parádéznak félig legális lövészklubbokban és minden Jobbik rendezvényen ott csápol és szívja be a führere utasításait és mocskolódásait.

A kezdőlapja a kuruc, ahol kéjes vigyorral olvassa a zsidók és a cigányok agyonveréséról szóló híreket, amit Novák Emőke fogalmaz a hivatali laptopján félerekcióval küszködve.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 14:54:37

@iboko-suturi törpezsiráf: Ha sértegeted őket, akkor csak megerősíted az álláspontjukat. Az egyetlen mód arra, hogy elbizonytalanítsd őket a nézeteikben, ha leállsz és türelmesen elmagyarázod nekik hol ment félre a gondolatmenetük. Ha sikerül azt úgysem fogják itt a fórumon bevallani, de attól még lehet, hogy magában elgondolkozik egy csöppet.

Általában nekem sincs türelmem ehhez, de akkor inkább jobb nem beszélni velük, mert így csak hergelitek egymást.

sidorovich 2012.06.16. 14:56:28

@trollhunter89:

Autentikus kimutatás? Ahol még egy rohadt bűnözőről sem lehet nyilvántartás a fajtársaid vinnyogása miatt?

Elég, ha bekapcsolod a TV-t, 10 arcból nyolcszor köszön vissza a görbe orr, a kifordult száj, a lógó fül, a vastag szemüveg és a kidülledt szemek. Mindegy, hogy bemondó, műsorvezető vagy színész stb.

Aki nem vak az látja, hogy micsoda "véletlen" beválogatás történik arrafelé. 10-ből 8, egészen véletlenül.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.16. 15:17:46

@sidorovich: Adnál légy szíves egyenes, őszinte választ a következő két kérdésre?

A világban történő bajokért (pl. a mostani válságért) a zsidók a felelősek?

Te mit tennél a zsidókkal?

Csak azért kérdem, hogy tudjam hogy kivel vitatkozom...

sidorovich 2012.06.16. 15:23:13

@trollhunter89:

1. Jelentős mértékben
2. Semmit. Ellenben ha tehetem gójt segítek, gójnál hagyok pénzt és inkább gójok társaságát keresem.

2012.06.16. 17:06:11

@Lacdelo: "Csak a szerencsetlen, boldogtalan emberek a neonacik. :("

Kezdesz összefüggéstelen lenni. Az elfogyasztott fű az oka, vagy a sok tévénézés vette el az eszed?
Semmi köze nincs a boldogságnak a médiához. Attol hogy egy hírportál lehoz egy hírt vagy nem, attól még az élet nem áll meg, és aki nyitott szemmel jár, és veszi a fáradtságot hogy körülnézzen a világban, annak egy jobbszélső hirportál legfeljebb csak önigazolás. Ellentétben a sok idiótával, aki négy fal között éli le az életét, homokba dugott fejjel, és megelégszik a kikozmetikázott megszűrt tartalommal, amit egy félhetes hiradó nyújtani tud... aztán megha véletlen megruházza egy horda a villamoson 200 forintért, csodálkozik és picsog. Mint egykori főnököm, aki decens polgárias neveltetéséből adódóan -hozzád hasonlóan- zsigerből ítélte el a cigányokat méltató embereket. Egészen addig amíg a jó kis elit környékre, szomszédságba beette magát egy család. Miután őt is, meg a fiát is megkergették néhányszor, és szűkölve jött rá az igazságra, élvezet volt látni a drámai változást, amint szelíd kispolgárból elvetemült náci lesz. Hát szívből kívánok én is neked valami hasonlót, remélem saját bőrödön fogod érezni. És azt is remélem, úgy fogják leszarni a bajodat, mint ahogy te teszed azokkal akik nem születtek olyan szerencsés helyre mint te. Egyébként az én tapasztalati repertoárom elég széles jelzett népcsoportokkal, én nemcsak az újságban olvastam pl; illetéktelen lakásfoglalókról, hanem a saját unokatesóm is áldozat.

thwarter 2012.06.16. 17:55:05

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Hehehe, es milyen szarul jartak szegeny nemetek a Marshall segellyel, bezzeg mi, akik elutasitottuk... Ilyen jo viccet mar nagyon reg hallottam, koszonom!
Hiaba, az emberi butasas hatartalan es meg mindig a legviccesebb dolog a foldon!

Lacdelo 2012.06.16. 18:06:15

@Jankove:

Szoval, ha teged egy elmebeteg jobbikos megtamad vagy kizsebel, akkor utalni fogod a sajat fajtadat is?

Teged meg jobbikos (avagy magyar nem roma es zsido szarmazasu) ember nem vert meg, fenyegetett meg, lopott penz toled?

Engem mar fenyegetett meg cigany ember, meg kessel is, de ennek ellenere nem utalom a romakat. Kozottuk is van ilyen es olyan ember is. Egy zsido szarmazasu fonokom is volt akit kimondottam ruheltem, de nem a szarmazasa miatt, hanem azert, mert szar ember volt.

Nem lehet altalanositani, mert akkor megbelyegzed az artatlan, joravalo roma embereket is.

Te meg nem talalkoztal joravalo, szolgos romaval? En sok romat ismerek akik szorgosan dolgoznak es hazaadnak mindent a csaladjuknak es sokkal kulonb emberek, mint a legtobb jobbikos neonaci.

Tovabba utalod a zsidokat is es neked meg nem is artottak.

Ezek szerint neked meg nem artottak konkretan a romak es meg is utalod oket.
süti beállítások módosítása