Zoon Politikon

"Mindent tudok hát, drága herceg, Tudom, mi sápadt s mi ragyog, Tudom, hogy a férgek megesznek, Csak azt nem tudom, ki vagyok."

Friss topikok

  • álfirkász: Nem tudom miről ugatott ez a gazember. Láttam belőle úgy két másodpercet. Pont úgy nézett ki, mint... (2014.02.17. 12:23) Nagy Honvédő Háború – de csak szolidan
  • magyar-magyar szótár: Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen c... (2014.02.02. 02:58) Ha Plankó Gergőnek igaza van
  • politikailagnemkorrekt: @Magyarország jobban teljesít: Bunkó stílus? Bocs, de én számokat írtam, ú.m: devizahitelek, mun... (2014.01.23. 12:23) A kormányzás anatómiája
  • : Gyurcsány takarodj, Mesterházi, Bajnai takarodj, összes csaló ellenzéki politikus, takarodj, ál-ma... (2013.10.22. 07:26) Mennyire jó ez a kormányzati kommunikáció?
  • Bafana: @Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a... (2013.10.21. 07:57) A Jobbik útjai

Címkék

Ha Plankó Gergőnek igaza van

2013.11.01. 20:31 - ÁáárvaiPéééter

Plankó Gergő írt egy cikket a minap, amiben nagyon érzékletesen vázolta fel, hol tart a Szocialista Párt, mire vitte az „új nemzedék”. Abból az írásból több dologra is lehet következtetni.

Ha Plankó Gergőnek igaza van, akkor ad1:

A párt 2010 utáni egyben tartása és megfiatalítása korántsem volt akkora eredmény, mint amekkorának azt többen (köztük egyébként én is) hitték. Ez a „siker” sokkal inkább két tényező együttes hatásának köszönhető. Az egyik, hogy a szocialistákra is igaz a „too big to fail” tétel, tehát hogy egy ekkora konglomerátum, mint az MSZP képtelen ennyi idő alatt megszűnni, túlságosan be van ágyazva a politikai és gazdasági alrendszerekbe, egyszerűen túl sok embernek fűződik érdeke hozzá. A másik ilyen fontos tényező pedig az volt, hogy a párt erős emberei is belátták, hogy nem lehet megúszni a fejek hullását, és még mindig az a legegyszerűbb, ha szó nélkül beállnak e mögé a D’artagnan szakállas kisfiú mögé és reménykednek, hogy az ő fejük majd a helyén maradhat, esetleg utazhatnak Brüsszelbe héderelni négy évet. Már csak azért is volt a részükről logikus az első önjelölt vezetőt követni, mert mind átélték a miniszterelnök-keresés borzalmasan kínos heteit.

(Itt persze adódik a kérdés, hogy ha a politikusok a saját fejüket féltik, akkor miért nem Szanyi Tibor lett a pártelnök, akiben valószínűleg kevesebb rizikó lett volna, mint Mesterházyban. Arra azonban emlékezni kell, hogy „ezek tényleg ennyire hülyék”, és tényleg ennyire naivak.)

Illetve ad2:

A baloldal úgy en bloc retteneteset fog bukni tavasszal, jó esetben a 2010-es eredményeket ismétli meg, amivel megindul a totális szétesés. Egyedül Gyurcsány Ferenc és a köré csoportosulók tudnak majd 2015 után is érdemi (5-8%-os) támogatottságot felmutatni, mert ő az egyetlen olyan politikus a baloldalon, aki még mindig meg tudja szólítani a választókat, ráadásul ő potenciálisan két másik szereplőre is tud majd mutogatni, mint az elmaradt összefogás gátlóira. Ami viszont ennél is nagyobb baj, hogy nincs következő baloldali politikusgeneráció. Reálisan nézve minimum két cikluson keresztül nem lesz klasszikus baloldali politikai erő az asztalon.

Ebből pedig az következik, hogy:

Lesz rengeteg politikailag elárvult, a baloldali demagógiára kifejezetten, és a szalonrasszizmusra átlagosan fogékony szavazó, aki bárkire szavaz, aki nem Orbán Viktor. Itt értelemszerűen a Jobbik az LMP-nél jobb pozícióból indul, és ésszerű középre húzással akár 20-25%-on is stabilizálhatja magát. Emellett (ha túlélik 2014-et) Schifferék számára is könnyebb lesz szavazatokat szerezni, optimistán gondolkodva akár 15%-ot is elérhet a párt. Persze sokan inkább otthon maradnak majd, de ennek ellenére is komoly lehetőségeket rejt a két új párt számára ez szcenárió, mert ki kell mondani, hogy a volt MSZP szavazók közül bizony sokan már nem lesznek köztünk a következő, pláne az azutáni választásokon, a fiatalok rendszerellenes és politikusellenes attitűdjére pedig lehet majd építeni.

Ami a rossz ebben az egészben:

Könnyen elképzelhető a 2022-ig tartó Fidesz kormányzás.

Ami a jó ebben az egészben:

Az, hogy a politikai rendszer megújítása csak és kizárólag ezen az úton lehetséges. Csak akkor lesz széleskörű attitűdváltás a politikában, ha az elmúlt húsz évet uraló politikai elit eltűnik. Ennek pedig két módja van: az egyik, hogy felkoncolunk minden politikust az elmúlt húsz évből, meg amúgy mindenki mást is, aki rájuk szeretne jövőre szavazni, a másik meg, hogy várunk, és megpróbálunk normálisak maradni, meg a gyerekeinket is arra nevelni, hogy legyenek normálisak, aztán egyszer csak majd mi leszünk többen.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasallat.blog.hu/api/trackback/id/tr845609699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.02. 15:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.11.02. 12:45:59

"várunk, és megpróbálunk normálisak maradni, meg a gyerekeinket is arra nevelni, hogy legyenek normálisak, aztán egyszer csak majd mi leszünk többen."

Baromság! A bűnöző, megélhetési politikus réteg mindig kitermeli önmagát. Mint ahogy már láthattuk az "előző rendszerben" és abból ami a rendszerlopás után következett. Addig folytatódik ez amíg mulyán bámuljuk, hogy megélhetési politikusbűnözők élősködjenek rajtunk. A cuculizmus után maradt, lejárt szavatosságú ideológiai vákuumot szépen nemzeti színű pántlikába újracsomagolva lopják ki a szemünket.

Fel kéne már tenni a kérdést magatoknak, hogy azért akartok-e nap mint nap, látástól-mikulásig dolgozni, hogy egy tehetségtelen banda arassa-e le a munkátok gyümölcsét? Egy olyan megélhetési banda amelyik a javainkért cserébe semmit nem ad. Az így megszerzett erőforrásokat pedig arra fordítja, hogy egy új "arisztokrata" kasztot hozzon létre, ami aztán szépen bebetonozva magát a "hatalomba" még évtizedekig élhet a nyakunkon mint Marci Hevesen. Ha semmit nem teszünk ez ellen akkor még az unokáink is "ezeknek" az unokáit tarthatják el. Hacsak addigra végleg csődbe nem megy az ország.

Na, kb. erre számíthatsz ha illedelmesen ki akarod várni amíg "ezek" méltóztatnak maguktól eltakarodni....

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 12:51:02

Remélem az összes ballibsi csürhe egyenként 4,9%-ot ér el jövöre!!! :DDD Mekkora buli lenne már :D

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 12:54:54

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Apám! Azt úgy hívják egypártrendszer! Ilyen már volt, ha emlékszel rá!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 12:58:46

@Tökönrúgott Feleségek:

Hát figyelj ide...ha ennyire BALFASZ a ballib ellenzék, akkor meg is érdemlik hogy kihulljanak...még megyezeni sem tudnak, akkor HOGY AKARNAK KORMÁNYOZNI??! :D
szánalmas nyomorékok... :D a Fidesz-KDNP-nek kampányolnia sem kell, a 3/4-is meg lesz ha így maradnak a dolgok
Legyen így!

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:00:39

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Attól még egypártrendszer lesz, amit leírtál. Az jó? Jó volt a Kádár-rendszerben is?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:02:09

@Tökönrúgott Feleségek:

Ne a Kormány hibája legyen már hogy ennyire szerencsétlen balfaszok ezek a ballibsi pártocskák!! :D Amúgy meg a dzsobbik, az befog jutni (amit a szocik hoztak létre)

Dolgozónép 2013.11.02. 13:03:40

@kovi1970: Így van. A legnagyobb baj, amit ritkán szoktak előhozni, hogy a munkaképes lakosság krémje már elhúzott az országból. Ezért nem lehet Orbánt Kádárhoz hasonlítani, hiszen Kádár kifejezetten akadályozta az elmenetelt, Orbán pedig pont ezt akarja: akinek nem tetszik, menjen. Azok maradjanak, akik őrá szavaznak. A többi meg kell a francnak. Úgyhogy hiába várunk. "Aki késlekedik, azt megbünteti a történelem" (Gorbacsov Honeckernek 1989 október 4.)

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:05:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A kormánynak nem az a hibája, hogy balfasz az ellenzék, hanem az, hogy szarul "kormányoz"!!!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:06:25

Kapjon a LuMPen a maszop, a déká, meg a külön2014 egyenként 4,9%-ot és helyben is leszünk.
Ahogy érzékelem ennek egyre nagyobb lesz a valoszinüsége! :D

Ha ennyire balfaszok, meg is érdemlik! :DD
Meg azért is amiért szemét módon elárulták Hazánkat 2002 és 2010 között! Mocskos szemét banda! Húzzatok ki a parlamentből meg az országból is! Takarodjatok Ron Werberékhez segget nyalni!!
A Nép köp rátok moslékok!!

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:07:20

@Dolgozónép: Nem hiszem, hogy ez tudatos, de akkor is baromi nagy probléma.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:08:09

@Tökönrúgott Feleségek:

De ha ezek a faszok még a végén kiesnek a parlamentből az nem a Kormány hibája lesz!
Én annak csak örülök hogy minél több ballibsi szerveződés jön létre...

Amúgy meg jól kormányoz a Fidesz-KDNP...ezt egyre több ember belátja, ez látszik is a felmérésekből!!

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:08:52

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ne ugrálj már Finkelsteinnel a hátuk mögött! Ha tudod, ki ő???

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 13:09:22

Mondjuk én az ilyen, rosszabb esetben a baloldalt fikázó, jobb esetben önmarcangoló cikkek helyett arról olvasnék inkább, hogy a Fidesz 2010-ben nem hogy kétharmaddal hanem egyáltalán nem nyerte meg a választást - megismerve a bajai választási csalást leleplező videót. (Nem, nem azt amelyik 2 nappal a megismételt választás UTÁN készült, hanem az igazit, a lungodromosat. Ami alapján meg kellett ISMÉTELNI a választást.)

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 13:10:42

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "egyenként 4,9%-ot ér el"

Ki fogja megszámolni, csak nem a csaló Fizess?

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:11:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Persze, nem ők alakították át a választási törvényt + a szavazókörzetek határait (gerrymandering) a saját szájuk íze szerint.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:13:12

@Tökönrúgott Feleségek:

Baszod az hogy ezek az idióták még megegyezni sem tudnak az is a Kormány hibája?! Ne legyél már ostoba!! Erröl még para kovács attila is ír, pedig én őt úgy rühellem mint a szart, de ebben igaza van!! Balfasz a ballib ellenzék ,ennyi. A többi süket duma!! Persze én ennek csak örülök... :D

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:14:08

@okostojgli: Mellesleg rémlik valami hosszú sor egy szavazókörzet előtt jóval 19 óra után, ahol kígyózó sorokban biztosan nem a fideszre szavaztak

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:14:50

@okostojgli:

Baja után nem igazán kéne csalózni egy maszopistának :))

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:16:11

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: egyrészt örülök, mert több a nettóm, másrészt nem örülök, mert hülyének néznek (ezek szerint téged is :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 13:16:25

Na további jó vergődést elvtársak! Mi, normálisak meg behúzzuk az X-t jövőre is a Fidesz-KDNP-nek! Ti meg ""egyezhettek meg"" egymással továbbra is, ebben ugyis sikeresek vagytok :DD

Hiába, a ballib oldalon még csak vezető egyéniség sincs, olyan mint Orbán Viktor.

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.02. 13:19:03

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: 90-ben én is Orbánra "húztam", azóta kissé "megváltozott".

Fullánkos Algol 2013.11.02. 13:30:18

Ez a nép csak akkor fog - az állatinál magasabb szinten - túlélni ezen a kontinensen, ha egyszer s mindenkorra imunissá válik az orbán-féle agymosásnak. Ehhez fel kell ismerni hogy ki ki volt előző életében, és szt soha el nem felejteni. Néhány név:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Habony Árpád - Ujszászy István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

légügyi megfigyelő 2013.11.02. 14:22:30

Nem tudom, mi a fenének kell a "Buta belpesti balliberális biboldó barmok!" nicknéven tenyésztett robotokkal vitatkozni. Mást sem tesz, csak olyan baromságokat ismételget, amelyekben még agyamentek sem hisznek, ti meg rákaptok.... Minek?

Húsleves 2013.11.02. 15:08:26

@Tökönrúgott Feleségek:
Jaja, azelőtt KISZ titkár volt, az apja pedig jó kapcsolatokkal bíró párttitkár. Aztán a derék KISZ titkár gyerek dicsőséges rendszerváltóvá változott (változás 1.), és bár azóta előkerült egy olyan kényesnek tűnő, de - láss csodát! - szépen tisztázódott momentum, miszerint a "rendszerváltók" által azóta is jól megvédett ügynökök "megpróbálták" beszervezni, de csak addig jutottak, hogy a saját kezével leírta egy papírfecnire a hálózati kapcsolatait (amik persze létre se jöttek, hiszen nem sikerült beszervezni), ennek ellenére töretlenül ívelt a rendszerváltó karrierje (pedig Csurka és hasonlók azt állítják, hogy a hatalom megtalálta a módját a beszervezésnek zsarolással, ellehetlenítéssel, stb.), párhuzamosan a továbbra is kommunista dácsán nyomuló apucival.
Igazi meseszép történet, már eddig is megérne egy megfilmesítést. De nem ért véget. A kommunista diktatúra olyan szigorúan lépett fel a lojális párttitkár papa forradalmár gyerekével szemben, hogy mindjárt ki is ugorhatott Soros ösztöndíjjal angliába liberalizmust tanulni, ami pedig akkoriban jellemzően "nem rendszerellenes" személyeknek sem ment simán ( hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor ). Jól látszik a vasszigor, ahogyan a vérengző diktatúra próbálta letörni az ifjú titán szárnyait, biztosan mondták is neki angolul beszélő társai, hogy "likely story".
Ezután egy darabig ultraliberálisként tengette életét (változás 2.). Kognitív diszonanciától mentes kortársak talán még emlékeznek a "csuhások, térdre imára" meg hasonló performanszokra, meg a későbbi szövetséges, Csurka István által mindenhova vizionált "FIDESZ-kém"-ekre. Ennek a korszaknak is volt egy érdekes kis pikáns jelenete, az akkoriban népszerű Friderikusz showban egy köztörvényes bűnöző sztorizott a pályafutása során bekövetkezett igen kényes helyzetekről, és az ilyen kényes szituációk között szerepelt egy sárga zászlókkal tele hely. A következő műsorban Friderikusz kommentár nélkül felolvasta Orbán Viktor levelét, amelyben Magyarország egyik legnagyobb pártja nevében nehezményezi, hogy egy köztörvényes bűnöző egy nagy nézettségű műsorban azt mond, amit akar.
Újabb ugrás az időben: miután az MDF úgy lejáratta a konzervatív oldalt, hogy az gyakorlatilag a platoni filozófia "nem létező" kategóriájába került, ki más is lehetett volna alkalmasabb arra, hogy újra felépítse a konzervatív jobboldalt, mint az ultraballib Orbán (változás 3.). És megintcsak láss csodát, a térdre, imára utasított csuhások lelkesen az oldalára álltak, mindössze annyit kértek cserébe, hogy kurva jó lenne, ha az ő múltjukat se kutatgatnák mindenféle istentelen emberek.

Akárhogy is nézem, nem látom, hogy Orbán "azóta változott", sokkal inkább azt látom, hogy Orbán egész élete folyamatos változás, csak egy dolog stabil.

Alegjobban azon csodálkozom, hogy azok zabálják a legnagyobb kanállal még mindig ezt az "akkor hős rendszerváltó volt, aztán megváltozott" dumát, akik a legjobban utálják Orbánt (én nem utálom, csak igyekszem a helyére tenni, ahogyan a többit is).
A legjobb haverodnak elhinnél egy ilyen életrajzot?

erom? 2013.11.02. 15:53:51

az EP-mandátum 5 évre szól, nem 4-re

erom? 2013.11.02. 15:56:43

gondolom, azért nem lett szanyi a pártelnök, mert visszalépett. cserében majd héderelhet 5 évet brüsszelben

torró 2013.11.02. 16:00:16

@Fullánkos Algol:
Te meg pont olyan vagy mint a Török Zsotti gyerek. Már százszor láttam ezt a nagyívű munkát felrakva, de ha így érzed jó magad hát legyen.
Egyébként nem kell semmit tenni, mert ahogy Hofi mondá: "senki nem tud annyit ártani nekünk, mint saját magunk", minden párt egyszer elkapálja magát. Mint most az MSZP. Nem tudom megérteni, mi a francért nem lehet egyszer kiállni az emberek elé, és elmondani, hogy ez van, szerettük volna a fideszes fiúkat kicsit piszkálni, nem jött be, sory! Ráadásul nem is volt akkora tétje ennek a választásnak. Már rég volt az öszödi beszéd, de még mindig nem gyógyultak ki a hülyeségből.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.02. 16:07:15

@Hawks: Ennyi bőven kifejezi a lénygét: Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Szóval egy nagy nulla az ember, egy fotel fülkeforradalmár.

Fullánkos Algol 2013.11.02. 16:09:13

@torró: Ha már százszor láttad és még mindig gyáva vagy az mszp helyett az egykori főkomcsik meg terror-legények ekézéséhez, akkor nincs számodra mondanivalóm, te is csak egy elnyomó és elsöprendő köpönyegforgató zsarnoki rezsim cinkosa vagy, akit ennek megfelelően is kell kezelni.

zobod 2013.11.02. 16:18:23

@Fullánkos Algol: mondd már el végre, hogy mi ez a zavaros, Orbántól Zagyva Gy.-ig csapongó ezoterikus írás, amivel minden blogot teleszórsz, hogy érted, hogy "előző életében"?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 16:30:33

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Te még annyit se érsz :D tizszer annyi kommented volt oszt te se irtál még bejegyzést (pedig épp várnak a varangyoson meg kettösmércén)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 16:31:36

@Valóraváltógép:

Eltaláltad. Te nem szégyelled magad hogy már nem egyszer a ballibsiket hozttad el nekünk a többi prolival az élen, akik "együtt tették tönkre az országot?"

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.11.02. 16:32:57

@légügyi megfigyelő:

"Mást sem tesz, csak olyan baromságokat ismételget, amelyekben még agyamentek sem hisznek"

Akkor a para kovács attilátok is egy agyament (mondjuk tényleg az) aki szerint BALFASZ a ballibsi ellenzék.
Miért, nem az?
Összetudnak fogni, vagy nem?!
Akkor meg miröl beszélünk?!

Fullánkos Algol 2013.11.02. 16:37:02

@zobod: Mindenki él, aztán kinyiffan, átkerül a köztes létbe, és ott megtervezi a csoporttársaival meg a vezetőikkel együtt a következő pályafutást, újra leszületik - egyszerre lehet akár több testben is (csak nem találkozhat önmagával), főleg hogy az elmúlt században sok a betöltendő test az érettebb lelkek számához képest (ezeket fejletlenebb, első életeiket élő lelkekkel lehet csak betölteni) - és ez így megy az utsó földi leszületésig, Aztán mész fejlettebb bolygóra. Lehet ez így hirtelen tömény, én sem az ujjamból szoptam, ezeket a könyveket tudom ajánlani a témában:
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDMTIxYTU1NDItYjE5MC00YThhLTgwOGEtMDhjYzYzOWQwOGY5/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDNTlhZTExMmUtOWViMS00ODcyLWIyNTgtYzdkODY3NDIxMDRk/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDOGU3YTI5YTctM2ViMi00OTU3LWE1MTItOTZmYmU2OGVhOTA5/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDNjdmZDEzMGMtZDQ3Ni00NzgyLTg4ZTctNWVmYmU0ZjI1MmM0/edit?hl=en&pli=1
A szerző pszichoterapeuta, regressziós hipnózisban viszi vissza az embereit a köztes létbe (meg az előző életeikbe), a témában úttörő a fickó, ez a legjobb könyv amit tudok ilyesmihez. A negyedik már terapeutáknak szól.
Én azt írtam le hogy mostani emberek kik voltak előző életükben. Hogy mondjam el ennél érthetőbben? Mondjad hogy mi nem világos?
Mindig van hasonlóság arcban is, de ez persze kevés, számítanak az összefonódások, a személyiség, az életrajzok meg még más is van amit használok az azonosításhoz (én nem foglalkozok hipnózissal).

Sziszifusz 2013.11.02. 17:12:00

@zobod: NA ezt kár volt megkérdezni :)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.02. 17:15:01

A "demokratikus" ellenzéknek csúfolt patkány csürhe az elmúlt két hétben végleg padlóra tette a gittegylete jövő évi terveit.Bebizonyosodott sokadszorra,hogy erre a fosevő elmebeteg csürhére egy rozsdás csepel bicót sem szabad bízni,nemhogy egy országot.Láttuk mit csinált a söpredék bal-lib 8 évig.Köszi,nem. :)

maroz 2013.11.02. 17:23:41

@poszt: Honnan tudod, hogy te vagy a normális? Mi a mérce, hogyan számoltál, hogyan jött ki az eredmény?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.02. 17:23:42

Nem kell ide baloldal! Az van elég, minden pártunk baloldali! Jobboldali (értsd kisállam és piacpárti) meg kanyarba se.

midnight coder 2013.11.02. 17:31:42

Az, hogy az ország ekkora szarban van úgy 99.9%-ban a jelenlegi baloldal érdeme. Ők működtették a pártállamot a szovjet kollégáikkal karöltve amíg sikeresen csődbe nem vitték az egészet, ők kezdték át szétlopni a vagyont már 89 előtt is, ők csinálták a legnagyobb lenyúlásokat a buta MDF-esek orra előtt a jó elvtársi kapcsolatok felhasználásával, ők tüntették el a szovjet államadósságot, és még mennyi mindent. Aztán, amikor 2000 környékén már majdnem kezdtünk kijönni a szarból - annak árán hogy Bokros áruba bocsájtotta a teljes energiaszektort - ők kezdték el a demagógia versenyt több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak címmel. És persze utána jött az elmúltnyócév, ami ugyan nem mentség a FIDESZ balfaszságaira, de úgy 30 évre akkor is hazavágta a magyar gazdaságot, ha Steve Jobs szellemét idézzük meg az ország élére erre az időszakra.

Aki pedig bármiféle baloldali fordulatban látja a reményét bármiféle előrelépésnek, az szimplán hülye. Baloldali fordulat még nemigen húzott ki egyetlen országot sem a szarból szerte a világon, és különösen nem akkora szarból mint ami itt van. A baloldali kormányzat ott jó, ahol van egy nagy kalap pénz amit szét lehet szórni a nép között.

shinny bayaar (törölt) 2013.11.02. 17:44:14

Súlyos egy degenerált ország ez, tele szarkavaró hisztérikus idiótával. Mi lesz, ha marad a fidesz? Semmi. Minden megy tovább, mindenki azt csinál, azt mond, amit akar, ott tüntet, ott balhézik, ahol akar. Mégis rángatózik a sok ócska elkötelezett szubjektív faszfej, hogy mekkora diktatúra meg unortodoxia tombol itten, de kurvára, közben meg számos nyugati országban sokkal súlyosabb anomáliák meg médiakorlátozások bújnak meg az alkotmányokban. Arról nem is beszélve, hogy unortodox magyar intézkedések sorát vezetik be sunyiba a bíráló tagállamokban is. Nem szabad a sajtó? Persze, hogy nem, sehol sem az. Minden sajtóorgánum azt fújja, amit a tulajdonosi kör érdekei megkövetelnek. Tiszta röhej, ami itt folyik. Egy a velejéig korrupt, levitézlett, milliárdos szarháziakból álló banda áll szemben a jobbos, az emberi természetből fakadóan, szintén ugyanolyan korrupt, tolvaj kormányoldallal. A politikus mind egyforma, ugyanaz az embertípus, amint azt már a belga is nagyon találóan megénekelte. Mi a faszt akartok, melyik oldal kormányozzon? Kik tudnának ide minőségi változást hozni? Bajnai, Gyurcsány, vagy Mesterházy balján Szanyi kapitánnyal? Ne röhögtessük már egymást. Az a generáció még nem született meg, de nem is fog soha. Kár, hogy az ostobaság és a rosszindulat nem váltható pénzre, mert akkor itt mindenki milliárdos volna.

Balt 2013.11.02. 18:07:11

@Dolgozónép: Tévedés. Az igaz, hogy 2010 után, a kulcsországok munkaerőpiacainak teljes megnyitására valamelyest nőtt a külföldön munkát vállalók aránya, de a térségben messze a legkevésbé:
www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_itt_az_uj_magyar_exodus.179053.html
www.origo.hu/itthon/20130509-tarki-nincs-magyar-exodus.html

Balt 2013.11.02. 18:12:45

@okostojgli: Nem ez a kérdés, hanem az, hogy az MSZP - Gyurcsánnyal súlyosbítva - miképpen maradt a parlamentben. Az a 20% körüli eredmény (MSZP+MDFSZDSZ) megdöbbentően sok olyan 8 év után...

A bajai első videóban érintettek között van személyi összefüggés, nem mellesleg a helyi MSZP önkormi erős embere vette fel. Innentől nem lefutott még ez a meccs, hiába mente(te)k 2x is helybe a lófaszért. Harmadszorra jön a víziló. :)

Balt 2013.11.02. 18:19:41

@midnight coder: Tökéletes összefoglaló.

Valóraváltógép 2013.11.02. 19:29:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Elég baj, hogy nem. Akkor most szóltam, hogy fogj hozzá.

@wanker cunt: Gyönyörű.

Valóraváltógép 2013.11.02. 19:31:46

@shinny bayaar: " Minden megy tovább, mindenki azt csinál, azt mond, amit akar, ott tüntet, ott balhézik, ahol akar."

Ezt hívják demokráciának. A többit illetően, nem tudom min vagy megakadva, ezt a csürhét ki lenne hajlandó irányítani, ha nincs belőle SOK pénze?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.02. 19:53:40

@poszt

az LMP semmit nem fog sehonnan felcsípni. fájóan hiányzik az eszmefuttatásodból egyetlen ok, amiért ez a párt vonzó lehetne bárkinek ennyi idő után. a jobbiknál ugyanez.

beírsz lazán 15-25%-okat, de feltehetően magad sem tudod, ezek hogyan jönnének össze.

köszönjük a 124. értelmetlen és tartalmatlan összefoglalót arról, hogy mi történik most a magyar politikában

az mszp meg elveszett szerencsére

sztd 2013.11.02. 19:59:10

Kénytelen vagyok megint másra hivatkozni:
torokgaborelemez.blog.hu/2013/10/25/501_apokalipszis_holnap

Ebben az országban igazán nagy mennyiségben csak a politikusok értenek ahhoz, amit csinálnak. Most a mérnökök és orvosok nem annyira számítanak, de se a közgazdászok, sem a jogászok, sem az újságírók nem érnek fel hozzájuk. A mérnökök felidegesítése világtörténeti esemény (1956-ban volt ilyen utoljára), de a többiek egyszerűen képtelenek vagy egyszerűen nem akarnak szigorúan szakmai érveket hitelesen tartósan és nagy mennyiségben szembesíteni a politikával. Itt mindenki csak politikus akar lenni, azután csodálkozik, hogy a hivatásos politikus lenyomja a saját területén.

Pedig tök egyszerű. A szerző is köztudottan ért valamihez, mások is, és mindegyik csoportnak KORMÁNYTÓL FÜGGETLENÜL képviselnie kell (valószínűleg kamarai alapon) a szakmai véleményét, ezeket az álláspontokat közzé kell tenni, és olyan mértékben szembesíteni kell ezzel a politikát, hogy annak már kínos legyen hülyeségeket beszélve marhaságokat cselekednie.
Jelenleg ugyanis mindenki politikus, akár közgazdász, akár jogász, akár újságíró az illető. Nagyon kevesen térnek ettől el, kevés a civil és kevés a szakember is aki a közéletben is akként viselkedik.
A szerzőnek is van olyan területe, amihez ért, szóval nem más területekkel kell azt hitelteleníteni, amihez valószínűleg nem (annira) ért.

Gazz 2013.11.02. 20:41:07

Elég reálisan hangzik.

is 2013.11.02. 22:26:14

De Plankó Gergőnek nincs igaza, felesleges továbbgondolni. Üres halmazról hosszan lehet értekezni, de nem érdemes. az itteni következtetések sem jók semmire, hiszen a semmire építve következtetnek.

2013.11.02. 23:27:20

Ekkora oltári baromságot még nem olvastam, gratulálok!

jogalany 2013.11.02. 23:45:46

"A legnagyobb baj, amit ritkán szoktak előhozni, hogy a munkaképes lakosság krémje már elhúzott az országból."
@Dolgozónép:
Amikor 3 millió emberünk kitántorgott amerikába sem lett csőd magyarországon.
Most sem a krém ment ki és számokban sem olyan sok, hogy gondot jelentsen. A zöme meg egyébként is csak pénzkeresetre ment, hazajön és a bért is hazaküldi.

nápolyi maszti 2013.11.03. 00:36:19

@is: Tényleg vicces,ahogy egy ostoba írás nemz egy másik ostoba írást, az meg egy csomó még ostobább hozzászólást. Az index blogajánló hasábja -- ahonnan véletlenül idejutottam -- és a 444 egyre nagyobb fos.

Sinistroll 2013.11.03. 00:48:39

"Emellett (ha túlélik 2014-et) Schifferék számára is könnyebb lesz szavazatokat szerezni, optimistán gondolkodva akár 15%-ot is elérhet a párt."

Úristen, még mindig nem adtátok fel, LMP-s barátaim? Nektek tényleg semmi se drága? Jöjjön a jobbik, jöjjön a Gyurcsány, csak a 'zelempé nőjön meg 15-re?

Jézuskrisztus...

Hihhetetlen 2013.11.03. 00:52:57

Az MSZP 2006 óta semmit sem változott. Pontosan ezt szolgálja, hogy egy fiatalnak látszó kesztyűbábot húztak rá. Szanyi azért nem jó, mert nem ilyen könnyen irányítható (egyébként jó lenne, mert az irdatlan hülyeségeivel gyorsítaná az összeomlást).
Hogy a 2014-es bukás összeomlást provokál-e? Kétlem. A párt de facto már ma sem létezik, csak a kapcsolati háló meg a szavazatnyomogatók. Ahhoz viszont elég nagy helyet foglal el a baloldalon, hogy ne hagyjon mást kinőni. Azért örülni a 14-es bukásnak, mert akkor '22-re ütőképes baloldal lehet...
Ha Orbánék így folytatják teljesen más problémáink lesznek '22-ig.

P.Freddy 2013.11.03. 01:36:18

@midnight coder: Igazad van. Azoknál nagyobb barmokat pedig, mint Orbán és a Fidesz, keresve se lehet találni sehol. Ők most visszabaszták harminc évvel az egészet, és kezdik elölről ugyanonnan, csak:

- nekik még többet kell rabolniuk, mert lófaszuk sincsen,
- megfejelve egymillió birkamenetbékányi idióta segghülyével

Ja, meg huszonéves seggfejek kommunista jellemmel nyalnak olyan agyament, bunkón hülye barmoknak, mint Selmeczi vagy Lázár, amilyeneket Rákosiék és Virág elvtárs óta nem hányt ki magából homo sapiens-szerű lény. Ez még mínusz tíz év, legalább.

Mert ezek a Fideszesek majd negyven év múlva fognak rájönni arra, amire a most hatvanévesek tapasztalata negyven év óta megvan.

Marhák.

P.Freddy 2013.11.03. 01:37:50

@midnight coder: Igazad van. Azoknál nagyobb barmokat pedig, mint Orbán és a Fidesz, keresve se lehet találni sehol. Ők most visszabaszták harminc évvel az egészet, és kezdik elölről ugyanonnan, csak:

- nekik még többet kell rabolniuk, mert lófaszuk sincsen,
- megfejelve egymillió birkamenetbékányi idióta segghülyével

Ja, meg huszonéves seggfejek kommunista jellemmel nyalnak olyan agyament, bunkón hülye barmoknak, mint Selmeczi vagy Lázár, amilyeneket Rákosiék és Virág elvtárs óta nem hányt ki magából homo sapiens-szerű lény. Ez még mínusz tíz év, legalább.

Mert ezek a Fideszesek majd negyven év múlva fognak rájönni arra, amire a most hatvanévesek tapasztalata negyven év óta megvan.

Marhák.

P.Freddy 2013.11.03. 01:40:06

@midnight coder: Igazad van. Azoknál nagyobb barmokat pedig, mint Orbán és a Fidesz, keresve se lehet találni sehol. Ők most visszabaszták harminc évvel az egészet, és kezdik elölről ugyanonnan, csak:

- nekik még többet kell rabolniuk, mert lófaszuk sincsen,
- megfejelve egymillió birkamenetbékányi idióta segghülyével

Ja, meg huszonéves seggfejek kommunista jellemmel nyalnak olyan agyament, bunkón hülye barmoknak, mint Selmeczi vagy Lázár, amilyeneket Rákosiék és Virág elvtárs óta nem hányt ki magából homo sapiens-szerű lény. Ez még mínusz tíz év, legalább.

Mert ezek a Fideszesek majd negyven év múlva fognak rájönni arra, amire a most hatvanévesek tapasztalata negyven év óta megvan.

Marhák.

P.Freddy 2013.11.03. 01:42:33

@midnight coder:

Igazad van. Azoknál nagyobb barmokat pedig, mint Orbán és a Fidesz, keresve se lehet találni sehol. Ők most visszabaszták harminc évvel az egészet, és kezdik elölről ugyanonnan, csak:

- nekik még többet kell rabolniuk, mert lófaszuk sincsen,
- megfejelve egymillió birkamenetbékányi idióta segghülyével

Ja, meg huszonéves seggfejek kommunista jellemmel nyalnak olyan agyament, bunkón hülye barmoknak, mint Selmeczi vagy Lázár, amilyeneket Rákosiék és Virág elvtárs óta nem hányt ki magából homo sapiens-szerű lény. Ez még mínusz tíz év, legalább.

Mert ezek a Fideszesek majd negyven év múlva fognak rájönni arra, amire a most hatvanévesek tapasztalata negyven év óta megvan.

Marhák.

P.Freddy 2013.11.03. 01:44:33

Bocs, nem direkt volt többször. Egyszer is elég, mint egy Orbán-beszéd birkáknak:)

P.Freddy 2013.11.03. 01:49:17

@jogalany:

'Most sem a krém ment ki'

De. Itthomaradtak

- bégetők
- szerencsétlen röghözkötöttek
- "trafikosok" (átvitt értelemben az összes fideszgeci akit megvettek kilóra)
- a megduplikált közmunkások (egy ember=két ember, hogy jól mutasson a statisztikákban)

Ezekkel miafaszt akarsz építeni? Piramisjátékot?

magyar-magyar szótár 2013.11.03. 06:00:44

1. Nincsen és nem is volt magyar baloldal.

Baloldal címén egy érdekes, későfeudális attitüdökben pocskoló rëakciós banda tevékenykedett már a Kádári Szépidők-ben is. A Haraszti féle korai maóista mozgalom, a "szélsőbalosok" ez ellen a banda ellen léptek föl a 60-as évek másodikfelében.

Amidőn aztán pont a NagyHidegedés (1973. fock Jenő leváltása után) korszakában "fölindultak" a szockap menedzserek [Demján, Széles & Co. Ede bácsi stb) tényleg Szabó lajos 1951-es megállapítása igazolódott, miszerint a mai [úgy értve, az 1951-es!!!] hatalom legnagyobb problémája, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól [helyesen móóókszizmus] anélkül, hogy a hatlmát elveszíteni.

A valódibaloldaliak, mint a valóban liberálisok, a periférián, jóoldali újságírók se írják le a nevüket, pl a Helsinki Bizottság helyett a TASZ-t nyomatják.. ugyanígy az igaz baloldal egy unikális kis szirmocska az MSZP szegfűjében, na jó, Krausz Tamás nullakiterjedésű frakciójával két szirom, ha...

2. A cikk alapvetése is téves. 2013. nem arról szól az ellenzék [rossz definíció szerint, amit az ostoba és balfék FDESZ agitprop is táplál egyre) "a baloldal"] nyerni akarna 2014-ben. Esze ágába nem áll nyerni az "ellenzéknek" 2014-ben. Az újra el-és felosztásról szól ez az év és eredetileg annak az MSZP-nek, amiről a hamis képet ez a cikk is erősíti, össze kellett volna zuhannia, megsemmisülnie.
Ezzel szemben a bajai kamuvideóig az LETT, hogy az MSZP politika-szakmailag leiskolázta az "ellenzék új pártjait, mozgalmait" Valamit tehát tenni kellett az MSZP ellen és megint az ebben tökös és kemény Gyurcsány Ferenc cseszett oda az MSZP-nek.

Mesterházy egy kopásra ítélt arc az MSZP-ben, annak az egyik bizonyítéka, hogy a nyerést ők se veszik komolyan. Bepocsékolódik Mesterházy arca most és a kikímélt arcok majd 2014. után bukkannak föl.
A "felmérések" is azt mutatják, hogy egyelőre a "FIDESZ" támogatottsága annyira nem csökken, hogy költséghatékonyan seggbe lehetne rúgni őket. Már Zseniális ferenc rámutatott arra a, hogy egy szélsőjobboldali kormánycási ciklusocska talán észretéríteni a népet és sírva könyörögnék tehát a jóoldalt vissza.
A legköltséghatékonyabb ez a megoldás lenne.

Így 2014-ben az "ellenzék" egy preferenciális felmérésnek fogja tekinteni a "választásokat" és ebben a "küzdelem"-ben a papírforma szerint az MSZP fog magasan kiemelkedni - de lesz még Zseniális Ferencnek addig pár tréfája az MSZP-vel :D

a jóoldali magyar sajtó, akiket ostobán, tudatlanul a fideszprop "balliberális"-nak szoroz föl egyértelműen MSZP ellenes, bajnaiseggnyaló és Ágybavizelő Ferencet is bakkfittyelik szépen. Azaz a jóoldali sajtómunkásság megint elrugaszkodott a valóságtól és délibábokat kerget és majd megint lesz nagy busongás, hogy nem a megfelelő embereket választotta a büdösnép (FIGYELEM!!! Schifferék se megfelelőek már politikailag a jóoldali újságíróknak)

Szerintem az adhatna kilábalási lehetőséget, ha az Élet és Irodalom, a HVG, az index.hu és a 444.hu főbb munkatársai kezébe tennénk le a kormányzást.

Váncsa Istvánt tudnám elképzelni Köztársasági Elnöknek, a Gellért bor-és pálinkafesztiváljának egyik fővédnöke és voice-a is

Miniszterelnök: Dr Kovács Zoltán ÉS
helyettesei Uj Péter (belügyek) és Bede Márton (külügyek)

magyar-magyar szótár 2013.11.03. 06:05:33

Az index munkatársai adnák a minisztériumok szolganépét és a 444.hu pedig a minisztereket és főbb embereket.

A Közmédiát testület kezébe adnám Kálmán Olga vezetésével.

Ingyen nem részletezném tovább, de az a lényege az ötletemnek, hogy az ország-kép, amit a jóoldali sajtó ábrázol, viharosangyors javulást mutatna

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.03. 07:29:52

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Én legaább nem az idén jeletkeztem a vezér troll csapatába trollkodni, mint egyesek. Mert te csak a békemenetet szellemiségét akarod fenntartani a blogokban is. Nagyon szép dolog, de akkor bírd a kritikát és a negatív megjegyzéseket is.

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.11.03. 07:47:15

Az a borzasztó szomorú helyzet, hogy Plankónak igaza van, ezek ennyire hülyék.

Fullánkos Algol 2013.11.03. 11:24:07

@Sziszifusz: a helyedben én is aggódnék :D öröm nézni

jogalany 2013.11.04. 00:01:40

@P.Freddy:
Nem szabad lenézni a magyar népet, ahogy Te teszed.
Igenis lehet előre lépni csak ember kell hozzá, és nem lefizethető csinovnyikok.

Gyingizik 2013.11.04. 09:12:24

Mit tud az mszp? A kádárjános bácsi nosztaligiára építve beszedni a szavazatokat az MSZMP retro kulbból, aztán visszafejteni a törzsszavazóknak némi állami támogatást (segélyt, 13. havi nyuggerdíjat, egy tál gulyást) Koncepciója pl. egy ország gazdaságának irányítására nincs, ezt már mindig vkinek KÍVÜLRŐL kell szolgáltatnia (korábban SZADESZ (értsd Brüsszel-Wall Street) gyúrcsány, most bajnai).
Ezek a szadeszes, szabad piacos kapitalisták viszont nem szeretik, ha a maszop nyuggereket töm 13. havi nyugdíjjal, meg otthon ülő segélyeseket munkanélküli segéllyel. Így a bukás be van kódolva a rendszerbe.
Ugyanis az mszp-nek nem lehet azok szavazatával állandóan nyerni, akiket később megszorítok, akitől elveszem az állami támogatást, hogy azt átadhassam a multiknak, bankoknak. Most a szanyi/mesterházy tandem megpróbál leválni a szabad piacos neoliberálnyik irányítóktól (bajnai, gyúrcsány) de így meg koncepciótlan, béna kacsa az egész. Mit akar pl. a gazdasággal az mszp? Kiszolgálni a multikat az állami támogatással, DE emellett támogatni a nyugger/segélyes/állami alkalmazott híveket IMF hitelből.
A második felét a bajnai már nem fogja engedni, így az egész koncepció előre elbukott. (Ezen bukott el medgyesi, horn is).
Még a fidesznek is életképesebb koncepciója van a gazdaság irányítására (multi helyett/mellett a fidesznyik haverjaimat is támogatom, így hátha nem megy ki annyi pénz az országból, mint korábban).

Gyingizik 2013.11.04. 09:16:30

@magyar-magyar szótár: Jó az elemzése a 70-es évekről. marosán elvtársat hova teszi? Piaci szocialista?

magyar-magyar szótár 2014.02.02. 02:58:39

Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen csak a szociáldemokrata munkásmozgalom aljas árulójaként lehet elhelyezni. Ma a hamisított MSZMP-s történetet tanítják a szociáldemokratákról, a kezdeteket pompásan festi meg Benedek Szabolcs: Az élcsapat . történelmiregény-vázlata (Rákosi 1919) Az a lényeg, hogy a magyar munkásmozgalom JAVA szociáldemokrata volt, a kommunisták afféle szellemi élcsapat és jó magyar szokás szerint a XX. századi magyar kommunista számára a legnagyobb ellenfél a szocdem volt. Angyalföld volt a komcsi és pl Csepel nem vörös volt, hanem rózsaszín (ezért lőtte a csepeli munkás a ruszkikat még 1956. Mikulása estéjén is)
Marosán az [munkás] árulása [kriptokommunista] révén kaphatott politikaikenyeret és nyalhatott Kádár-tányért.
süti beállítások módosítása