Zoon Politikon

"Mindent tudok hát, drága herceg, Tudom, mi sápadt s mi ragyog, Tudom, hogy a férgek megesznek, Csak azt nem tudom, ki vagyok."

Friss topikok

  • álfirkász: Nem tudom miről ugatott ez a gazember. Láttam belőle úgy két másodpercet. Pont úgy nézett ki, mint... (2014.02.17. 12:23) Nagy Honvédő Háború – de csak szolidan
  • magyar-magyar szótár: Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen c... (2014.02.02. 02:58) Ha Plankó Gergőnek igaza van
  • politikailagnemkorrekt: @Magyarország jobban teljesít: Bunkó stílus? Bocs, de én számokat írtam, ú.m: devizahitelek, mun... (2014.01.23. 12:23) A kormányzás anatómiája
  • : Gyurcsány takarodj, Mesterházi, Bajnai takarodj, összes csaló ellenzéki politikus, takarodj, ál-ma... (2013.10.22. 07:26) Mennyire jó ez a kormányzati kommunikáció?
  • Bafana: @Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a... (2013.10.21. 07:57) A Jobbik útjai

Címkék

A Jobbik útjai

2013.03.09. 12:31 - ÁáárvaiPéééter

Bár az ellenzék 2014 tavaszi esélyeiről sok szó esik mostanság, a média (a többi párttal együtt) mintha próbálná kizárni ebből a vitából a Jobbikot. Teszik ezt annak ellenére, hogy a Jobbik szereplése sok szempontból lehet vízválasztó.

Régóta rebesgetik több helyen is, hogy ha a Jobbik le tudná vetkőzni az ostoba antiszemitizmust, és az ostoba cigánygyűlöletet, akkor egy radikális, akár rendszerellenes, „nem öltönyös” pártként esetleg a jobboldali váltópárt szerepét is magára ölthetné.

A mostani, erőteljesen mindenellenes irányvonal arra tökéletes, hogy feltűnést keltsen, és gyorsan nagy siker birtokosává tegye a Jobbikot, ahogy ez történt is 2009-ben és 2010-ben. A dologgal az egyetlen probléma az, hogy könnyen megcsömörlik, amit látunk is, miszerint a radikális pártnak nem sikerül eredményeket felmutatnia, sem az önkormányzati, sem a parlamenti munkában nem tudtak valódi sikereket elérni. Ez természetesen nem feltétlenül az ő hibájuk, nehéz úgy nem lehugyozni magad, hogy minden oldalról fúj a szél.

De ettől függetlenül a választók felé el kell majd számolni az eredménytelenséggel is. Pont ezért lehetne jó alternatíva egy kicsit ésszerűbb politizálás, olyan, amiből látszik, hogy a párttagok legalább egy része tudja, hogy liftben nem fingunk, és holokauszt márpedig volt. Ez a fajta út nagy reményekkel kecsegtet, mint már mondtam, váltópárttá teheti a Jobbikot, de elég veszélyes is. Látni kell, hogy egy ilyen politika könnyen elmoshatja a retorikai határokat a Jobbik és a Fidesz között, amiből Isten tudja, melyik párt jönne ki rosszabbul.  

De visszatérve az ellenzék többi részére: bármennyire professzionális, és megalapozott Bajnaiék programja (tételezzük fel, hogy az), egyszerűen fel kell ismerni, hogy nem nagyon van rá igény. Egy másik országban, vagy csak néhány évvel később, vagy korábban, valószínűleg lenne, de most egyszerűen nincs. Lehet csűrni-csavarni a számokat, de szerintem a közvélemény-kutatók őszi, és mostani számai nem hozták azt az átütő sikert, amit sejtettünk volt. És én a Szigetvári Viktort is megértem, ha egyre idegesebben turkálja a nóziját, mert ha fejre állnak, akkor se kellenek a népnek.

A népnek ugyanis úgy látszik, hogy nem egy másik öltönyös-bankáros klikkre van szüksége, hanem valami másra. És pontosan ezt a szerepet tölthetné be a Jobbik. A kérdés csak az, hogy a párt maga túlélne-e egy ilyen váltást? Vajon ki lehet-e rúgni a Zagyvákat a pártból egy évvel választások előtt? Mit szólna mindehhez a Jobbik „szellemi” holdudvara?

A válaszhoz közelebb juthatunk, ha leporoljuk a Parlamenti Választások 2002 című kötetet, és megnézzük, mit írt benne a MIÉP-ről Kern Tamás, hogyaszondja’:

„A párt elnöke a Parlament falai között visszafogottságot, szakmai politizálást követelt. Kétséges, hogy a párt szavazói ezzel a mentalitással egyetértettek-e, hiszen jelentős, már-már értelmezhetetlen volt a kontraszt az országgyűlésben megnyilvánuló munka és a Magyar Fórumban hetente kifejtett semmiképpen sem európainak tekinthető nézetrendszer között.”

Namármost közelebb nem kerültünk a megoldáshoz, de az biztos, hogy akkoriban a MIÉP-nek sokkal könnyebb dolga volt a saját médiájának rendszabályozásával, ugyanis kvázi nem létezett internet, főleg nem a MIÉP szavazók számára. Ellenben könnyen lehet, hogy egy ilyen, relatíve visszafogott politizálás esetén a Jobbik internetes szimpatizánsai elkeseredett dühükben dézsából öntenék a szart a pártra.

A Jobbikon azonban nincs hatalmas döntési kényszer. Úgy érzem, hogy a mostani politikával is bátran nekimehetnek a választásoknak, mert 8-10% a legrosszabb esetben is lepotyog nekik, és akkor lesz egy teljes ciklusuk arra, hogy eldöntsék, melyik úton haladnak tovább. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasallat.blog.hu/api/trackback/id/tr655124507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2013.03.10. 01:02:21

Kb. 2010 óta világos hogy a Jobbik lesz a jobboldali váltópárt a fidesz meg a baloldali. Meg lesz gondolom egy urbánus zsidópárt ahogy mindig volt, talán most Bajnaival. Ezért aztán antiszemita párt is kell, hogy ellensúlyozza az ostoba zsidópártot.

Sírköves Slomó 2013.03.10. 01:27:54

Már megint egy blogger aki fél tudomásul venni hogy a Jobbikra szavaz a legtöbb egyetemista. Ennyit az ostobaságról.
A Jobbik is a demokratikus utat járja mint Hitler (és nem mint a Haha, Milla), ha a válság és a cigányuralom tovább tart majd nyernek is választást egyszer, a zsidók majd bojkottot hirdetnek mire mint megbízhatatlanoknak vesznek majd nekik jegyet külföldre, ahol tudják hogy kell velük bánni ha elkanászodnak. Mert ugye élni kell akkor is ha egy kisebbség dühöngeni kezd...

2013.03.10. 02:18:33

"ostoba antiszemitizmust, és az ostoba cigánygyűlöletet"

Viszont mindkettő egy valós problémára mutat rá. Az egyik csoport felülről teszi tönkre a magyarságot, a másik meg alulról kezdi felemészteni a fehér társadalmat.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 03:17:40

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Erősen célzatos, irányított, Dr Vásárhelyi Mária néni receptkönyve szerint kocholt felmérésben jól meghatározható HÖK-ellenes uszítási céllal kiadva [egy egyéves "felmérés"g mutatott 30%-nyi jobbos érzelmű egyetemistát [Szegeden] ebből sült le az "egyetemisták a Jobbikot támogassák-aja" című zsírtahó feltételezés.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 03:21:40

@HUN_Sector: A magyarok fosnak, lusták és kényelmesek meg önzők és egoisták gyereket csinálni. Aztán persze, amikor borul a demográfiai arány a településen, akkor ki kell taláni valami kompenzciós hülyeséget. A magyar gyáva nép és ha jól emlékszem a félfaszkó-ősi jobbos szlogenre: gyáva népnek nincs hazája.

A jobbikos félfasiszta pedig még a gyávákból is a legaljasabb tetve a magyarnak. Legyalázza a magyar egyik ősi jótulajdonságát, ami még a germano-frankok vagy anglo-saxo-germánok fölibe is emelhetné: a befogadó hajlamát, más népeknek kebelére engedését.

Semmi szükség a jobbikosok provokációira és uszításaira azokon a településeken, ahol "baj van a cigánysággal"... mert nem több a jobbikosok ugatása foskavarásánál...

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 03:25:26

Egyébként a főszöveghez: Bajcsányék egyik legköltségtakarékosabb megoldása a FIIDESZ-rohasztásra a Jobbik-hízlalás. Ezt célozta a "jobbikos érzelmű egyetemistákat földerítő felmérés" jólidőzített piacradobása is. Dr Vágó bácsi, az ország egxyik főeszetokja szerint a magyar nép egy totális Jobbik diktatúrát érdemelne, hogy megtanulván a mórest könyörögjön Idvezítő Ferenc Lábainál térgyepelvén. De azt, hogy egyáltalán miniszterelnök legyen, még Gordonka is meggondolja.Csakis azért lebegteti a miniszterelnökségét, hogy a híveinek az olyanaranyosságával (bísztos nem lópikk!] kecsegtessen...

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.10. 07:43:58

"Régóta rebesgetik több helyen is, hogy ha a Jobbik le tudná vetkőzni az ostoba antiszemitizmust, és az ostoba cigánygyűlöletet, akkor egy radikális, akár rendszerellenes, „nem öltönyös” pártként esetleg a jobboldali váltópárt szerepét is magára ölthetné."

Ja, persze. Ha a disznó le tudná vetkőzni a szarban fetrengő természetét, akkor a legkulturáltabb úriasszonyok ölebeként is funkcionálhatna. Kérdés, hogy erre van-e esély. Szerintem nincs.

A Jobbk egy PRIMITÍV alakulat. És a primitívséget nagyon nehéz egyik napról a másikra levetkőzni.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.10. 07:48:42

@Frick László Emlékzenekar:

Látom sikerült mindkét balfék Kertész tanait hamar eltanulni.

ezanicknevem2 2013.03.10. 07:51:37

@Frick László Emlékzenekar: "lusták és kényelmesek meg önzők "

hát te biztos az vagy ... de másokat ne cinkeljél főnök :)

val 2013.03.10. 07:51:50

"az ostoba antiszemitizmust, és az ostoba cigánygyűlöletet"

Elég ostoba vagy, ha ilyet le tudsz írni.

Bafana 2013.03.10. 07:59:14

@Frick László Emlékzenekar:
Fogadjunk Budáról írsz, és az a képzeted, hogy a falusi ember utálja a cigányokat, mire ők válaszul lopnak és betörnek. Van ok és van okozat, amit sokan felcserélnek.
Cigánybűnözés igenis van. Régen is volt lopás, aki tyúkot tartott, vagy paradicsomot termelt, az bele is kalhulálta, hogy évente egy tyúkot ellop a "Cigányjancsi" a falu végéről. A cigánybűnözés pedig az, hogy nem évente visz el 1 tyúkot, hanem a 20 ból elvisz hármat, a többit kiírtja, otthagyja, a gazdát pedig félholtra veri, vagy megöli. EZ a cigánybűnözés, ami VAN!
A "holokausztot" pedig nem tagadja senki, sőt sokan egyetértenek vele, a gond az arányokkal van. Ne jutna minden napra egy megemlékezés, miközben az emberek többsége azt sem tudja, mi volt pl.Kisnyégerfalván vagy Kőröstárkányban.
A Jobbik egy jelenség és azt kívánnám, hogy bár ne lenne rájuk szükség, mert olyan jól mennek itt a dolgok.

Martian (törölt) 2013.03.10. 08:43:46

A Jobbik igazi radikális párt lehetne, ami nemcsak mutogat a cigányok és a zsidók miatt, hanem hangsúlyt helyez a saját pozitív kezdeményezéseire, mint Bajcsy-Zsilinszky a maga idejében:
ganymedes.lib.unideb.hu:8080/dea/bitstream/2437/79674/7/ertekezes_magyar.pdf

regress 2013.03.10. 09:08:26

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: otthon oszd az észt,ahol adózol köcsög

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 09:08:27

@ezanicknevem2: Ja, hogy nem igaz az állításom, miszerint a cigányok nem gyávák gyereket csinálni, de a magyarok meg igen? Ez cinkelés? A demográfiai adatok nem ezt mutatják.

@Bafana: A cigány lop -ugye. A magyar, ha elveszi, ami nem az övé, akkor azt szerzésnek nevezi. falun élek, ahol a magyarok orgazdái i a cigányoknak. Még a blodob téeszidőkben megkérdezte a magyar, melyik dűlőben lopta a cigány a kukoricát (ő maga, ha kiment 9ilyesmiért a határba, tréfásan úgy mondta: "megyek a közösbe") és ha az Egyimk TSZ dűlőjében és ő annak a tagja volt,. akkor a Másik vagy harmadik TSZ-be küldte, lopja onnan a többit. Vannak jellegzetes cigány bűnözési formák, mint pl a használtépítőanyaggal kupeckedés, ebben is szivesen orgazdák a magyarok. Szimbiózisban tehát a cigányokkal. Jelentem, a tyúkot mind egy szálig viszi el, szépen csöndben éjszaka, amikor a gazda alszik, meg a tyúk is. Kitekeri a tyúk nyakát, bele a zsákba oszt avesz. A magyar meg a munkahelyén lop, speciális magyarbűnözés az áruházi lopogatás, pl cigány biztos, hogy nem lopja el a fűnyírógép üzemanyagtankjának a kupakját vagy nem iszik k9i egy actimel müzlis joghurtcsit és nem teszi vissza üresen a polcra. . A magyar nagyon szeret szerezni a munkahelyén,. vagy pl a munkáltatója eszközeit sajátjaként használni vagy pl a magyar a munkahelyén fénymásoéja le a gyerekek egyetemijegyzeteit meg ilyesmi.

A cigány pl a nagy családon belül nem irigy, mint a magyar, aki a testvérét is meglopja a hagyatéki eljárás során. A cigány összetartó, ha autóval meg a Lidl-be vásárolni, telekocsi elvén a sógorokat-sógornőket is viszi. A magyarokra inkább az elidegenedés jellemző. Nem a családi nagy összetartás. A cigányok nem vágják kóterbe a megúnt szüleiket meg öregeiket, hanem szépen ápolják -igaz, korábban is halnak a mamók meg papók.

A cigányok sokkal inovatívabbak a magyaroknál, felülbírálják saját vásárlási döntéseiket, nem pedig még megh is koncepcionálják a hülyeségeiket, mint a magyarok.

Egy magyar gépkocsivezető külföldön, pl Németországban egy üzem területén nem is moccanhat, mert a magyar Európa szerte hirhedt tolvajnépség-ként ismeret és pl a cigányok a sofőrmunkát nem bírják és nem vállalják (rabszolgasors) tehát a tolvaj magyar sofőr hírnevét csakis magyarok öregbítik, nem cigányok.
És akkor még a fehérgalléros magyarbűnözésről nem is beszéltem...

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 09:19:44

@Martian: A Jobbik egy igazi gömböcpárt. van abban minden, persze, hogy fincsi májkockák meg vesedarabkák és tüdő rózsás mozaikjai... de telhetetlen gömböc ez és a Zóccsó Demagógiájával magába szippantja a magyar aljatársadalom, a proletáriátus az igazi ingyenélők, az egyenlősdisek, a bűnbakkeresők, a más szemében a szálkát a szemükből csüngő hatalmas gerendákkal kutatók ésígytovább.. alja semmirevalő élősködő tetvek, akik ölbe tett kézzel tehetetlenül, koszos piszkos dudvás falusi portán, a mállóvakolatú lerohadt iparvidéki blokkházban valamiféle naaagy Táááásadalmi Állami óriásinagy segédletben reménykednek, hogy majd gyön valaki és kivakarja őket a szarból, amibe saját impotens tehetelenségük, lustaságuk, alkoholizmusuk, önámításuk, és márólholnapraélésük sodorta őket. máma ennek, holnap annak a hívei, csak az igazságot senki ne az ő szemükbe vágja, csak hazudjanak nekik.. és pont az elcigányosodott vidékek alja tetűmagyarja a Jobbik híve, mert ő maga tehetelen, a cigányokkal hol kvaterkázik és üzletel, orgazdája is a cigánynak meg amikkor nincsen ott a cigány, pofázik, hogyaszonygyaja íccsák is kija cigányokat mind... közben a fia már cigányok vejkója, mert azok jobban élnek és többre látnak, mint az apja... szóval ennek a tetű alja proletáriátusnak kis olcsó igazságokból egy jó nagy hazugságot pecsvörkölnek a Jobbik gömböcének alkotói. A Jobbik hatalomban azonnal elrohad és bűzös freccsenetekben fog széjjelrobbanni fertőzvén, már most alig képesek a belső ellentéteiket a Gömböc rohadmányos bőrében benne tartani.

Az a szerencscséje a Jobbiknak, hogy Bajcsányéknak szükségük van rájuk, ezért a lakájsajtójuk véééletlenül nem teregeti, hanem inkább rejtegeti a Jobbik mocskos szennyesét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.10. 09:21:27

nem is értem, hogy a baloldali sajtó/pártok/szimpatizánsok/szakemberek miért nem foglalkoznak velük.
Mintha elfogadták volna, hogy igen van, és igen benn lesz ezután is.

Ha nem vesznek tudomást róluk, nem vitatkoznak velük, hogy akarják legyőzni őket?!

Lacdelo 2013.03.10. 09:21:44

Ezt a mocskos Fideszt el kell zavarni 2014-ben! A haza nem lehet ellenzékben!

A Jobbik a kukába valò, vezetôi meg a börtönbe a magyar kisebbség folyamatos zaklatása miatt.

Ki akarja Vonát miniszterelnöknek? Csak egy elmebeteg.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 09:26:21

@Martian: Kunhegyesen a Jobbik-osok neveztették át a Bajcsy-Zsilinszky utcát.

Martian (törölt) 2013.03.10. 09:27:15

@Frick László Emlékzenekar: úgy is lehetne nemzeti radikalizmust csinálni, mint a briteknél az UKIP.

Bafana 2013.03.10. 09:28:38

@Frick László Emlékzenekar: a "magyarok" hírét Bécsben ki öregbíti? Nagyon kellemetlen, amikor magyarul van kiírva, hogy "magyar ne lopj!" Nem a magyarok lopnak!
Hiába véded a cigánybűnözést, egy épeszű ember nem foghatja föl, mekkora aránytévesztésekben vannak. Megmagyarázhatatlan, hogy párezer forintért valaki milliós kárt okoz, vagy emberéletet vesz el!!! Ez védhetetlen!
KÖTELEZŐ OLVASMÁNY, aki tudja, adja mindenki tovább:

arkanoid.hu/stuff/T/20080225-kabellopas.pdf

Martian (törölt) 2013.03.10. 09:28:57

@Frick László Emlékzenekar: ha nekik nem tetszik Bajcsy-Zsilinszky, az már tényleg ultragáz...

Fejesrob 2013.03.10. 09:29:00

Önkormányzatin szerintem tarolni fog. Még én is rájuk szavazok, pedig rám nem hat trianon, az aranyszarvas és hasonlók, realista vagyok, ez az a társaság, amely kivülrekedt a korrupción.
(Ezzel nem azt akartam írni, hogy minden jobbikos tisztalelkű angyal, csupán azt, hogy egy győzelem esetén nagyobb esély van a "nullázásra", továbbá az önkormányzati rendszerben rejlő lehetőségek és erőforrások érdemi működtetésére, lsd. Gyöngyöspata, Érpatak).

Épp a Jobbik emberei bizonyítják, nincs szükség cigánypolitikára,amely a korrupció melegágya. Munkanélküli, szegénypolitikára és a törvények mindenki általi betartására van szükség

Érdekes, ahogy sokan a jobbikot fikázzák, valójában olyan érvekkel, amelyek nem jobbikosoktól, hanem a jobbik ellenfeleitől származnak.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 09:29:55

@Lacdelo: Nincsen is akadálya annak, hogy a Haza [= ellenzék] elzavarja Orbánékat a picsába 2014-ben. Nosza! Csak az a baja maguknak oktondiaknak, hogy összesen kettőig tudnak számolni, Orbánék egy, maguk az kettő és tovább nem megy a számolás. Azt el se tudják képzelni, hogy egy Jobbik nevű, szintén ellenzéki párt is győzhet. Pl a Bajcsányék lakáj sajtója már az "egyetemi ifjúságot" oda is lökte nekik... Sőt, Bajcsányék számolnak is a Jobbikkal, mégpedig azt, hogy a Jobbikkal tudják a legolcsóbban széjjelrothasztani a FIDESZ-t.

Martian (törölt) 2013.03.10. 09:38:33

@Bafana: az elkövetők entikai hátterétől függetlenül a szándékos közműrongálást terrorista bűncselekménynek kéne minősíteni (alaphangon 15-20 év fegyház).

Frick László Emlékzenekar 2013.03.10. 09:45:59

@Bafana: Ezt én mind tudom, gyűjteményem éke egy vasbetonkocka szivattyúház, amit 30 Ft ára rézlemezke megszerzéséért 3 órás munkában pörölyöztek négyen. De ez csak EGY RÉSZE a jelenségeknek. Erre olyan "klaszikus megoldások" mint amiket maguk javasolnak, nincsenek. Amikor a cigányok a lakosság 5%-át sem tették ki, a Habsburgok [Mária Terézia]idejében kérdezés nélkül meg lehetett ölni a cigányt, akinél pakszustalan lovat találtak. És? Segített? Nem segített. A cigány nem ismeri a múltat, nem törődik a jövővel. Más kultúra, amit megérteni kell és mihamarabb megérteni, mert ha így folytatódik, akkor 20-30 év múlva 4 millió magyar fog 4,5 millió cigánnyal itt élni. ÉS ezek a cigányok egymást is szegregálják és jaj lesz, sokkal inkább jaj a magyarnak, ha ilyen ostoba marad.

Szomorúak vagy gyászosak is a "cigánybűnözés" tényei -de ezek mind KIRAGADOTT tények, Összefüggéseikben kell vizsgálni. Erőszakkal "ütésselveréssel" bezárással "irtással" semmire se menni a cigánysággal. És nincsen is ennek semmi értelme.

A magyar egyik legnagyobb baja az, hogy feszt a más dógával foglalkozik, sajátmagával szembenézni gyáva.

Márpedig: gyáva népnek nincs hazája. nem azt kell fitetni, mi van a cigányokkal, ki nem tudja! Azt kel megnézni, mi van a magyarokkal. A magyarnak kell magának magával szembenéznie és elszámolnia, de erre is rest. A magyar feszt azt nézi, a másiknak hunnan van-mibű-van-mennyivaót. Egyszer a magyar nézzen szembe azzal: ami ő maga. És azt nézze, valamit ő maga hogyan szerezhet.

A cigány azért is tehet meg bármit, mert a magyar nem merészel szólni azzal, hogy "jaj, ha szólok, betörik a pofámat!" A cigány kiáll a cigányért, de egy szót emelő magyar magára marad, mert a többi gyáván elsunyul onnan! Mit művelnek "gyászolás" címén a cigányok a kórházban, 100 magyar van ott és egy se szól a nővérke védelmében... Bezzeg a cigányok háta mögött emberkedik a magyar, heőbeörög.. de kussolt, amikor a cigányok randalíroztak "gyászmunka" címén... Vannak települések, ahol a lakosság nem tűrt ilyesmit és szót emelt és nincsen is ott már semmi gond a cigány-magyar együttélésben...

Hiányzik és sorvad, pont a legnyomorultabb, legszegényebb és legelmaradottabb (tehát elcigányosodó) vidékeken a magyarok önszerveződő ereje. irigyek, egymás szájából kiirigyelik a zsíros koncot. Nem életéhes a magyar -a cigány életéhes.

Nem látni, még a legszegényebb cigányt se depressziósan busongani, gázolják az asszonyok a cekkerekkel a putrifalu felé vezető út sarát: jókedvvel harsogván, pedig mennyit szenvednek, de mennyit, főleg a dalit cigányok asszonyai, akiknek az emberei állatmód bánnak az asszonyaikkal. És még se ríjjanak meg rinyálnak egymás közt,. A magyar meg csak busong, húzza le magát, a másikat is depresszióba...

Bafana 2013.03.10. 09:59:17

@Martian: ÍGY VAN!!!
Leírom mégegyszer:

arkanoid.hu/stuff/T/20080225-kabellopas.pdf

A szummája: 150 000 forintot kaptak érte a színes- fémkereskedők, az okozott kár 100 000 000 (százmillió) forint!!! Ez az aránytévesztés a cigánybűnözés.

@Frick László Emlékzenekar: De általánosan egy magyar ember tisztában van az arányokkal. Ha kopog a szem az éhségtől, bemegy a közértbe és a kólásrekeszek közt megeszik egy kiflit.
Vannak a Jobbiknak javaslatai, amit a Fidesz a kampányidőszakban elő fog még venni és CSAK mondja. Martian is említette, lenne olyan javaslat, hogy ezek terrorcselekménynek minősüljenek. (semmi különbség nincs egy felrobbantott, vagy egy felszedett sinű vasúti katasztrófa közt). A szociális járulékok megnyírbálása a bűnöző családoktól szintén jó ötlet.
De nem szabad elfelejteni, hogy a cigányság egy vándorló nép. Kanada ás USA pedig egy befogadó országok, a történelme során "belakták" a bevándorlók. Mért gördítsünk akadályt a vándorló nép elé????

2013.03.10. 10:07:03

@Bafana: Most épp az usánkában tartóztattak le két 'magyart' óriási csalásért. Sokat elmond, hogy az egyik neve K. Alexander.

Egy bizonyos népcsoport szokott ilyen neveket adni a gyerekeinek...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.10. 10:42:37

Amit le akarsz vetetni a Jobbikkal, az a Jobbik lényege. Kb. mintha azt mondanád: rendben van a kereszténység, de csak az a Jézus meg a feltámadás ne lenne.

Mária 2013.03.10. 10:46:35

A Jobbik méltó párja a Fidesznek.

Mind a kettő csak fröcsögni, hergelni és uszítani tud.

A szereposztás meg az kettőjük között, hogy amit a Fidesz nevű "polgári" párt nem akar vállalni, azt kesztyűbábja, a Jobbik szájába adja.

Mária 2013.03.10. 10:52:07

@HUN_Sector:

A valós probléma az, hogy vidéken NINCS munka.

Hol mutat rá erre a valós problémára akár a Fidesz, akár a Jobbik?

A Fidesz azt mantrázza, hogy egyre több munka van, a Jobbik meg azt mantrázza, hogy a munkanélküliség drámai mértékéről nem a kormány, hanem a cigányok tehetnek, a zsidókkal meg a komcsikkal karöltve.

Bafana 2013.03.10. 11:02:42

@Mária: "A valós probléma az, hogy vidéken NINCS munka."
És meg van tiltva a ház mögötti terület megművelése és a tyúk tartása. Hihető.
Volt falu, ahova azért nem jött a vállalkozó, mert nem volt, aki dolgozzon. 70 százalékos volt a munkanélküliség... De a legjobb, az egy tüntetés volt szintén egy faluban. Azt követelték, hogy "munkát, kenyeret!" A polgármester hozta a traktort, lapátokat stb. és láss csodát: a tömeg magától feloszlott!

Martian (törölt) 2013.03.10. 11:05:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a konzervatív nemzeti radikalizmusnak tőlünk nyugatabbra nem a zsidókhoz és cigányokhoz való hozzáállás az alapja.

2013.03.10. 11:12:35

@Mária: Mi számít vidéknek ugye? No meg azzal nem sokat lehet tenni, ha valaki 3 általánossal nem tud elhelyezkedni, a többségi társadalomra keni a dolgot, ráadásul ha el is tudna, annyi pénzért, mint amit kaphat a végzettsége alapján, nem megy el dolgozni. Gyerekcsinálással nagyobb pénzhez jut és továbbörökíti a nyomort.

Az elmúlt kormányzások meg asszisztáltak ehhez.

Lencsés István 2013.03.10. 11:15:21

A huza - vona pártja sosem lesz tényező ....

Nzoltan 2013.03.10. 11:21:16

Olyannyira nincs cigánybűnözés, hogy nemsokára lesz itt a faluban egy lakossági fórum, a rendőrség és a polgárörség szervezésében. Az utóbbi időben elszaporodtak a lopások, betörések és illegális házfoglalások. Persze minenki tudja, hogy kik azok, de egyenlőre még nem lehet leírni.

Nzoltan 2013.03.10. 11:23:52

Néha csodálkozom, hogy egyeseknek nem szúrja a szemét a "szemét". Mert pl. Budapest nagyobb tömegközlekedési vonalai késődélelőttől tele vannak oda nem illő emberekkel. Szóval nem kell vidékre menni a példákért.

Bafana 2013.03.10. 11:36:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Vagy nem vagy tisztában a fogalmakkal, vagy direkt csapkodsz mindenfelé, mert jól hangzik. Mely jobbikost hallottad dícsérni Mussolinit? Vagy elsősorban az olaszok érdekéért kiállni? Jól hangzik a fasiszta jelző, csak éppen nem igaz.

Martian (törölt) 2013.03.10. 11:40:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: pont azt írtam, hogy lehetne másmilyen is, a nemzeti radikalizmus keretein belül.

Mária 2013.03.10. 11:42:45

@Bafana:

"És meg van tiltva a ház mögötti terület megművelése és a tyúk tartása. Hihető."

*

Figyelj, agyaska!

Ma Magyarországon a KSH létminimum két felnőttből és két gyerekből álló háztartás resetén FEJENKÉNT 89.000 Ft.

Ez az az összeg, ami ahhoz kell, hogy a család minden tagja szerényen, de emberhez méltóan élhessen. Ez egy négytagú család esetén havonta összesen 356.000 forint bevételt kell, hogy jelentsen.

Hol veszel ki te egy konyhakertből havonta és fejenként 89 ezer forintot, télen-nyáron, folyamatosan, kicsi jobbertroll?

Nos?

Szánalmas kis életed lehet. A szikrája nincs meg benned az empátiának, de a józan logikának sem.

Martian (törölt) 2013.03.10. 11:44:01

@HUN_Sector: a vidéki munkanélküliséghez az is hozzájárult, hogy az elvtársi zsebprivatizátorok a gengszterváltás időszakában szétszedték a helyi feldolgozóipart...

Mária 2013.03.10. 11:44:36

@HUN_Sector:

Vidék = nem Budapest és vonzáskörzete.

Mit rinyálsz itt 3 általánosról? Jól képzett, szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek, sőt diplomások küszködnek már évek óta állás nélkül.

Ja, hogy menjenek el az országból, ha itt nem jut nekik munka?

Qrvnyd.

Mária 2013.03.10. 11:48:33

@Nzoltan:

És meg tudjátok mutatni majd ezeknek az embereknek, hogy hol jelentkezhetnek munkára, hogy legális jövedelemből tudjanak élni?

zollerbá 2013.03.10. 12:06:13

Az erősebb idegzettel biroknak:
YouTube MSZP-s kampányfőnök Szigetvári Viktor taknyot zabál
Nem hiszem el, hogy a CIA-és háttér hatalom nem talált Bajnainál hitelesebb személyt!!!

Bafana 2013.03.10. 12:07:13

@Mária: Biztos tele van az ország olyan 4 tagú családdal, aki havi 356 ezerből él. Gyere le a földre. Én nem azt mondtam, hogy meg lehet élni a kiskertből, de ez valami irány arra, hogy megpróbálunk valamit tenni, és nem egész nap a segííílyre várni, miközben a munkába menő embereken röhögünk.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.10. 12:27:58

@Mária: Szerintem mindenki menjen fel Budapestre, mert ott van munka. Ennek kettős haszna lenne: nem lenne munkanélküliség és a nagyvárosi okosok is megismerhetnék, hogy milyen az, mikor eltűnik minden szőrén-szálán...

Mária 2013.03.10. 12:41:54

@Bafana:

Munkahelyeket teremts, ha azt akarod, hogy jobb legyen az országnak.

Ha nem vagy abban a helyzetben, hogy munkát tudj adni másoknak, például mert magad is alkalmazott vagy, akkor meg verd azoknak a fejét, akik abban a helyzetben lennének, de nem azt csinálják.

Attól neked se lesz jobb, ha a náladnál elesettebbeket rugdosod.

2013.03.10. 12:52:40

@Mária: A te kedves felmenődet, te szövegértelmezési problémákkal küszködő fórumtárs.
Az előbb még cigányokról volt szó.

Mivel elég sokat szoktam felvételiztetni közülük, ezért otthon vagyok a témában és a képességeikben.

==T== 2013.03.10. 16:45:53

@Frick László Emlékzenekar:

Legyalázza a magyar egyik ősi jótulajdonságát, ami még a germano-frankok vagy anglo-saxo-germánok fölibe is emelhetné: a befogadó hajlamát, más népeknek kebelére engedését.

Hű de rohadtul jól jártunk a románok, szerbek, szlovákok, cigányok és zsidók befogadásával. De akár még a németeket is írhatnám.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.11. 02:13:10

@==T==: Jól jártunk, bizony! Minden befogadott néppel csak nyert a magyar és sokat tanult. A Fénykor a XIX. század második fele volt. Alekszandr Petrovity, ez a negyedvér szerb-háromnegyedvér szlovák magyar költő, aki Arany János barátjával megmentette nekünk ezt a mai magyar beszéltnyelvet kazinczyék nyaktekerlészetifekvencnyelvénckedéseitől, Márpedig a Petőfi-kultusz a XIX. század másodikfelében gyűjtötte a legtöbb jó és igaz magyart a társnemzetiségekből! Petőfi sok sok új magyart szerzett. Budapest lakosainak zöme német, jó nagyhányada pedig szlovák és zsidó volt, Magyar volt a gyalogmunkás, a kocsis, az istálló, a kifutófiú, az inas. Pest maga nyugatiszlávul kemencét jelent... A zsidóknak köszönheti Budapest a régi fényét és legjobb magyarjaink voltak az asszimilálódott zsidók. A magyar nem ez az irigy nácoid-félfaszista barom, akik itt hőbörögnek a "zsidók" meg mindenféle idegenek ellen, nincsen az a magyar, akibe ne lenne pár vonó zsidó, szlovák, román, de cigány vér is. A Trianon utáni Magyarországon támadt föl a poloskaszagú, mosdatlan, konyhaiszemétládabűzös és dögbor-lehelletű házmesterfilozófia, ami a svábokban meg zsidókban kereste minden bajnak az okait olcsó kis demagóg féligazságokat felfújva..., de persze ezek a baromarcú idegenszívűek (mert idegenszívű és nem magyar az, aki más nemzetiséget bűnbakként szemel ki, uszít, gyalázkodik) a spájzba mentek ki klbasza-ért és ha kőművesek voltak, akkor csupa fándli tecsni, vinkli és egyéb idegenszavak használatával tudtak csak mesterkedni, sőt, hát a haus se magyar szó, és a így tovább, a dunyha, a párna, a sonka, a veréb, a fecske vagy a varjú vagy a kemence és a sut, a menyecske és a paszuly se magyar szó. Hanem ezeket a szavakat ELTANULÁS közben szerezte a magyar. Azoktól, akik megtanították a letelepedettség műveleteire, a tűzhelyrakásra, a prosztóje [paraszti] munkák fogásaira. A teljes juhászatot idegenektől tanulták el. Szőlőt nem is akart a magyar művelni Nincsen száz éve annak, hogy a gyümölcsfatelepítési mozgalmat még jelentős értelmiségieknek kellett támogatnia. A cigányság nem egy, de még Magyarországon is 12-13 KÜLÖNBÖZŐ nép és különböző kasztokból és perszehogy a mesterségek kasztjai asszimilálódtak be nyomtalanul a magyarba, a réz- és egyéb fémművesek, vályog és téglavetők, téglaégetők.
Aki cigányozik, svábozik zsidózik... saját tehetetlen impotens seggfejségét más "idegen" nemzetiségekbe magyarázná át, saját ük-és szépapjait, őseit gyalázza és azokat a régi, mára szinte kiholt magyarokat, akikre a társnépek FÖLNÉZTEK, akik szerettek volna lenni... a Középkorban még liberális-saját emberi elhatározás lehetett a nemzetiség választása és sok-sok röghöz vagy városhoz kötött idegen azért választotta a magyar nemzetiséget, mert a magyar jólélek, jószívű volt, jó volt AKKOR magyarnak lenni. A Kunságban sok-sok görög kereskedő és tőzsér lett magyarrá inkább...

De ha ilyen jobbikos félfasiszta tetvek akarnák meghatározni azt, hogy szabad-e egy zsidónak ennmagát magyarnak tekintenie vagy lehet-e jó magyar egy ötödvér-szlovák-bolgár-görög-cigányzsidó, akkor inkább 100% zsidónak nyilvánítom magam.

Az a legnagyobb baja azonban a félfasiszta jobbikos baromarcnak, hogy a magyarságvizsgán ha esetleg annyira lenne képes, hogy többedmagával üssön-vágjon bézbólütüvel, német parasztsaperliben és laibliban, Martens[koppincs] bakancsban. De mind-mind elbukna egy magyarságvizsgán, mert pont ezek a szájjalmagyarkodók a fejükben tökhülyék a magyarról.

Frick László Emlékzenekar 2013.03.11. 02:20:52

@zollerbá: A CIA (vagyis az USA külpolitika) számára a Harmadik ERő keresésekor nem a minőség a szempont. A CIA támogatta Harmadik Erő -ként Szaddam Husszeint vagy Osama Bin ladent is (amikor az hazája, Szaudi Arábia ellen mesterkedett). A CIA nagyon gyakran idegenföldön olyan Harmadik Erőt támogat, akiket odahaza saját polgáraiként az FBI vinne el. Egyszerűen annyi történt, hogy Bajnai maga jelentkezett a 2011-es-es USA lobby körútján Harmadik Erő -ként. Az EU-nál nem kereskedhetett, hiszen az EU-t meg az IMF-et átverték, amikor a leváltani kért gyurcsány helyére ő ügyeskedte oda magát (helyesebben Ferenc őtet). Másrészt az EU is válságban van, az USA és az EU élet-halál harcot vív. Az Arab Tavasz mutatja: az USÁ-nak (a CIÁ-nak] semmi sem drága, ha a világ közvéleményét az USA csődjéről valamivel elterelheti. Még Izrael biztonsáéga se érdekelte ezegyszer az USÁ-t, amikor Egyiptomban kavarták a szart az ügynökei.
Itt meg részben bajnai körül kavarnak, részben meg a cigánykártya kevergetésével foglalkoznak. Nem Bajnai minősége számít nekik, hanem az, hogy legyen az EU-ban még egy gyönge pontocska.

Valamint, ha az EU összeroppanna, még nem is jönne rosszul az országnak az, ha lenne itt a CIÁ-nak Bajnai képében egy budapesti embere.

Megfigyelo 2013.10.20. 14:42:12

A poszt a Jobbikról, mint lehetséges "jobboldali váltópártról" ír. Ez egy nyilvánvaló légköri zavar: a Jobbikot Orbán találta ki (Vona az ő szűkebb környezetébál jött) és alapvetően a Fidesz "avantgárdjaként" működik: a Jobbik által nagy zajjal megszondáztatott programpontokat a Fidesz hajtja végre.

Megfigyelo 2013.10.20. 15:22:04

@Bafana: A kábellopásos link tanulságos, de egyáltalán nem biztos, hogy éppen cigányok lopták el a kábelt.
Viszont az biztos, hogy a logódban a "történelmi MO-hoz" rajzolt Erdélyben már a török korban román anyanyelvű volt a lakosság többsége -- pl. már Hunyadi János is... (A Trianonban Romániához került korábbi magyar területeken az 1910-es magyar népszámlálási adatok szerint is csak 22% volt magyarajkú, ennek is legalább a negyede-ötöde zsidó vallású/származású, akiket a magyar kormány a II. Bécsi döntés után sziveskedett -- részben német szövetségesei keze által -- legyilkoltatni...) Persze, ha az I. v.h. győzteseiben meg lett volna a jóakarat (nem volt meg), meg lehetett volna húzni a határokat úgy is, hogy a magyarok töbsége Magyarországhoz, a románoké Romániához kerüljön, de nem lett volna egyszerű az sem. Ugyanis pl. 1910-ben Kolozsvár lakosainak 85%-a volt magyarajkú, de Kolozs vármagyének -- Kolozsvárral együtt -- már 52%-a román volt...

Bafana 2013.10.21. 07:57:35

@Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a volt MIÉPből tevődik össze. Azért, mert az egyszem Vona Orbán "környezetéből jött", inkább ez a légköri zavar. Orbán környezetéből nagyon sokan jöttek, akik más pártokban politizálnak jelenleg, de mi van akkor, ha Vona környezetéből Orbán jött? Az azért tény, hogy a Jobbik szimpatizánsok többsége - így én is - egyforma kártevőnek tartom a Fideszt és az Mszp-t. Csak a fiatal demokraták nemzeti színű pántlikában szolgálják ki a Világ irányítóit, az Mszp meg az Éhes Proletárokról énekel közben.

"nem biztos, hogy éppen cigányok lopták el a kábelt.." Én sem rájuk gondoltam, szerintem norvég halászok lehettek, vagy finn cserediákok. Rájuk jellemző ez a tipikus bűncselekmény.

A többségi dolgokba meg kár belemenni. Amikor 38-tól 41-ig visszatértek a területek, hirtelen megugrott a magyarok száma, és volt ahol a helyi legfőbb magyargyűlölő vezető is magyarnak mondta magát. Mintha azon vitáznánk, igazságos lenne-e, ha pl. Mexikóhoz (vissza)kerülne Kalifornia, Texas fele, és Arizona. Valóban nem lehetett volna mindenki számára igazságos határt húzni, de az 1941-es magyar határ az akkori kiigazításokkal közelebb állt az igazságoshoz. Megjegyzem, lehet, hogy ha úgy marad, ma senki nem beszélne Trianonról.
süti beállítások módosítása