Zoon Politikon

"Mindent tudok hát, drága herceg, Tudom, mi sápadt s mi ragyog, Tudom, hogy a férgek megesznek, Csak azt nem tudom, ki vagyok."

Friss topikok

  • álfirkász: Nem tudom miről ugatott ez a gazember. Láttam belőle úgy két másodpercet. Pont úgy nézett ki, mint... (2014.02.17. 12:23) Nagy Honvédő Háború – de csak szolidan
  • magyar-magyar szótár: Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen c... (2014.02.02. 02:58) Ha Plankó Gergőnek igaza van
  • politikailagnemkorrekt: @Magyarország jobban teljesít: Bunkó stílus? Bocs, de én számokat írtam, ú.m: devizahitelek, mun... (2014.01.23. 12:23) A kormányzás anatómiája
  • : Gyurcsány takarodj, Mesterházi, Bajnai takarodj, összes csaló ellenzéki politikus, takarodj, ál-ma... (2013.10.22. 07:26) Mennyire jó ez a kormányzati kommunikáció?
  • Bafana: @Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a... (2013.10.21. 07:57) A Jobbik útjai

Címkék

Orbán Viktor nyugdíjba megy

2012.08.22. 19:52 - ÁáárvaiPéééter

Na most vagy én vagyok deliriumban, vagy tényleg összeállt a kép.

Arról már többször volt szó, hogy az a válság, ami most az MSZP-t sújtja, a Fidesz számára is elkerülhetetlen lesz, csak éppen jelenleg a farok jó oldalán állnak, ezért kevésbé látványos a vihar előtti csend. Mert az már most kétségtelen, hogy az elégedetlen, a kormánnyal, és az „elmúthúszévvel” olykor már aktívan is szembeforduló rétegeket képtelenek kezelni. A Fidesznek annyi szerencséje van, hogy az MSZP is alkalmatlan a réteg felkarolására, „mintha” a két párt nem lenne hozzászokva ahhoz, hogy az ’Istenadta nép önálló akarattal és véleménnyel rendelkezik, ráadásul pofátlanul ki is mondja azt.

Ez a fogyatékosság akkor igazán szembetűnő, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon mennyire a béka segge alatt van a civil társadalom, és még ezzel a tojáshéjasseggű mocorgással szemben is csődöt mond a két nagy párt.

A szocialisták vergődését persze egyelőre páholyból figyelheti a Miniszterelnök úr gittegylete, de tudják ők is, hogy nem sokáig lesz ez így. Nem azért, mert két év múlva választások vannak, hanem azért, mert a „demokratikus megújulást sürgetők tábora” (undorító egy kifejezés, többet tuti nem írom le) egyre nőni fog, legalábbis addig, amíg az MSZP (hááháháháhá) vagy a Fidesz (muhhahaha) nem tud épkézláb válaszokat és alternatívákat adni.

De van itt más is, olyasvalami, amiről már néhányszor ejtettem szót szerintem: Bármennyire is hihetetlen, Orbán Viktor is ember. Bizony, nem élő szövet fém vázon, hanem valódi ember, érzelmekkel, meg minden. Ami azt is jelenti, hogy Orbán Viktor azért már fárad. Szóval jó lenne megérteni, hogy 20-25 éven keresztül a politikai elit elitjét képezni annyira nem könnyű dolog. Ráadásul a Felcsúti Félisten mindent elért már, amit demokratikus keretek között el lehet, vannak más prioritásai is az életben (igen, van családja, vannak barátai, gondolom a focinak is szeretnek több időt szentelni), és különben sem lehet ezt egy életen át játszani. Azt is tudja viszont ez a NER Titán, hogy nem léphet le csak úgy, hiszen sokkal borzalmasabb összeomlás várna úgy a Fideszre, mint amit az MSZP átélt, és senki sem szeretne egy pityergő Selmeczi Gabriellát látni, amint 4 napos sminkben az ötödik kiskörtét issza.

Éppen ezért olyan hatalmas szerencse, hogy a kormányzó pártok kényük-kedvük szerint bonthatják le az eddig betonbiztosnak hitt kereteket, hogy helyettük tákoljanak valamit, ami vagy működik majd, vagy nem. Nem véletlen, hogy a (Fülke)Forradalmi Kormányzótanács először a jogrend és az alkotmány nem is annyira sürgős kérdéseit akarta megoldani, vagy legalábbis úgy megváltoztatni, hogy azok feléjük lejtsenek. Nem véletlenül lett Schmitt Pál a „törvényhozás motorja, s nem a gátja”. Természetesen a demokratikus szabályokat mindvégig betartva történt mindez, mert bár a Miniszterelnök úr szereti a határokat feszegetni, tudja pontosan, hogy hol vannak azok.

Orbán Viktor célja nem az, hogy a 2014-es választásokra már friss narancs legyen a polcon, hiszen az még könnyen éretlen lehetne. Sokkal inkább az, hogy a következő választásokat még valahogyan kibekkeljék, egy minimális arányú győzelemmel nyerjenek még 4 évet, és ezzel időt arra, hogy megtalálják a következő messiást, aki könnyen lehet, hogy már most is köztünk jár. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasallat.blog.hu/api/trackback/id/tr64726580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noor'ska · http://sejobbsebal.blog.hu/ 2012.08.22. 23:58:51

A Fidesz és személy szerint Orbán Viktor szempontjából valóban sorsdöntő lesz, hogy a 2014-es választást meg tudják-e nyerni. Nem véletlen, hogy hozzányúltak a választási rendszerhez és most a regisztrációhoz kötött választójogot is pedzegetik.

Én nem értékelném ennyire túl a parlamenten kívüli mozgolódásokat, a Szolidaritás, 4K, a millások és a többi hasonszőrű gittegylet nem igazán tud valós alternatívát felmutatni. DopeMan közt. elnöknek még viccnek is rossz pl. Ráadásul az is mindent elmond, hogy a Szolidaritás kb. egy-két tucat unatkozó emberkét tudott mozgósítani a mai tüntetésre OV háza elé.

Ha meg végig gondolom a többi parlamenti párt kétéves munkásságát, akkor már inkább a Fidesz. az MSZP semmivel sem jobb, az LMP meg Bp-n kívül szinte nem is létezik. A Jobbik győzelme esetén pedig hatalmas patáliát csapnának külföldön, gondoljunk bele abba, hogy már OV is kihúzta a gyufát... hát még Vonáék mit tennének. Úgyhogy, patthelyzet van, jó megoldás nincs.

ÁáárvaiPéééter 2012.08.23. 00:06:32

Nagyjából igen, de azért szerintem az LMP-nek meg lesz a 10% simán. Amire most tippelni lehet, az egy negyvenvalahány %-os Fidesz-KDNP, a maradékon meg osztozik a mostani 3 ellenzéki párt. Ez nekem perverz módon tetszik, mert rengeteg kérdést vet fel, és izgalmas szituációt fog szülni, az országnak viszont kevésbé lesz jó a kormányalakítási válság. De ilyenkor szokás elfelejteni, hogy még mennyire kurva sok idő van hátra a választásokig.

A parlamenten kívüliek valóban balfaszok, ebben is egyetértünk, a Jobbik kormányzásába meg bele se merek gondolni, mert sírógörcsöt kapok.
süti beállítások módosítása