Zoon Politikon

"Mindent tudok hát, drága herceg, Tudom, mi sápadt s mi ragyog, Tudom, hogy a férgek megesznek, Csak azt nem tudom, ki vagyok."

Friss topikok

  • álfirkász: Nem tudom miről ugatott ez a gazember. Láttam belőle úgy két másodpercet. Pont úgy nézett ki, mint... (2014.02.17. 12:23) Nagy Honvédő Háború – de csak szolidan
  • magyar-magyar szótár: Bocsánat a kései válaszért. talán érdekes lehet: TÖRTÉNELMI BEÁGYAZOTTSÁGBAN Marosánt egyszerűen c... (2014.02.02. 02:58) Ha Plankó Gergőnek igaza van
  • politikailagnemkorrekt: @Magyarország jobban teljesít: Bunkó stílus? Bocs, de én számokat írtam, ú.m: devizahitelek, mun... (2014.01.23. 12:23) A kormányzás anatómiája
  • : Gyurcsány takarodj, Mesterházi, Bajnai takarodj, összes csaló ellenzéki politikus, takarodj, ál-ma... (2013.10.22. 07:26) Mennyire jó ez a kormányzati kommunikáció?
  • Bafana: @Megfigyelo: Nem tudom mit szoktál megfigyelni, de megfigyelhetnéd, hogy a Jobbik tagjainak zöme a... (2013.10.21. 07:57) A Jobbik útjai

Címkék

A gyűlölethez is kell ész

2012.08.02. 02:07 - ÁáárvaiPéééter

A heti bazmeg rovat nyertese Mirkóczki Ádám. Persze nyilván nem csak ő, hanem az egész Jobbik kapja ezt a kitüntetést a legújabb törvényjavaslatuk kidolgozása során tett áldozatos és kiváló munkájukért.

Értem én, hogy a szegény lány ügyét valahogyan fel kell használniuk, nincs is ezzel semmi baj, és a rasszizmussal sincs baj, megszoktam már, mint ahogy azt is, hogy Albert kekszre teát kell inni, különben megfullad az ember. A probléma akkor van, amikor a delikvens már ahhoz is hülye, hogy rasszista legyen. És akkor nagy a baj.

Tartsák számon, hogy a bűnelkövető milyen rasszba tartozott. Lorán Lenkével álmodjak, ha ezt megértem.

Szóval, egyrészt a pécsi lány meggyilkolása, és az ügy által felkorbácsolt indulatok jó alapot szolgáltatnak ehhez, másrészt a Jobbik jelenleg épp eddigi legnagyobb válságát éli, hiszen kiderült, hogy az egyik vezír még se annyira tiszta fajú árja, és jól jönne, ha valami elterelné erről a kis bakiról a figyelmet.

És ekkor jött Mirkócki Ádám. A törvényjavaslat több okból hatalmas kapufa. Egyrészt azért, mert nevetséges már a besorolás is. Hát ha most lopok akkor európai tolvaj vagyok, egy hét tengerpart után meg mediterrán?! És úgy mégis, ki számít itt bennszülöttnek, a besenyő?! Ráadásul a Jobbik nagy sajnálatára, a cigány nem rassz, hanem etnikum, tehát az általuk óhajtott célhoz még véletlenül sem kerülnek közelebb (arról nem is beszélve, hogy számos kutatás bizonyítja, hogy a cigányok alulreprezentáltak az életellenes bűncselekmények elkövetésében). De ha még működne is a rendszer, pont a fent említett okokból adódóan maximum azt lehetne elmondani, hogy hazánkban nagyon sok indiai lop csirkét, meg tyúkot. Szerencsére ezek szerint legalább curry-ük van hozzá otthon. Mindez egyébként azért gáz, mert az ilyen hibák miatt a törvényjavaslat technikai, szakmai alapon lesz vitatható, ami a Jobbik halála. Ugyanis nekik pont az a jó, ha a közvélemény a dologban a rasszista szálat kapja fel, és ideológiai síkra tereli a vitát, hiszen ideológiai vitában a szélsőségek érvrendszere kétségtelenül sokkal határozottabb, mint a demokrácia érvrendszere. Ezzel szemben a Jobbik, ahogy azt egy ősi dakota közmondás tartja: „házhoz jön a lófaszért”. A párt ezzel az egésszel csak a saját gyengepontjaira hívja fel a figyelmet. Ejnye.

„Az ügyben tartott sajtótájékoztatón az összes érintett rassz közül kizárólag a cigányokat emlegető Mirkóczki fájlalta, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságról beszámoló rendőrség és sajtó hangsúlyozta az áldozatok cigány származását, miközben szerinte a romák által elkövetett bűncselekmények kilencven százalékában nem derül ki a tettesek etnikai hovatartozása.”[1]

Kedves Ádám, szeretném felhívni a szíves figyelmedet arra, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságnál az áldozat (gyengébbek kedvéért: aki meghalt) etnikai hovatartozását közölték, mint ahogy arra te is ügyesen rávilágítottál. Ami azt jelenti, hogy nem az elkövetők (gyengébbek kedvéért: aki ölt) etnikai hovatartozását közölték, tehát fel nem érem ésszel, hogy te ezt, kedves Ádám, miért kéred számon más ügyekben. Továbbá felhívnám szíves figyelmedet arra a nem elhanyagolható tényre is, hogy a „cigány származás”, ahogy te mondod, a te kedves kis törvényjavaslatod esetleges elfogadása után sem fog kiderülni, mert, mint arra már fentebb bátorkodtam utalni, a cigány nem rassz, hanem etnikum.

Ülj le, elégtelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasallat.blog.hu/api/trackback/id/tr594691558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noor'ska · http://sejobbsebal.blog.hu/ 2012.08.02. 20:35:27

Ugyanilyen szisztéma működik az USA-ban is. Megkönnyíti jóval a bűnözők nyilvántartását és az elfogáshoz is nagyobb segítség.

A jobbikos szóvivő meg arra akart célozni, hogy ha cigány az áldozat, akkor a származása előtérbe kerül, viszont ha elkövető, akkor sehol sem említik meg.

ÁáárvaiPéééter 2012.08.02. 20:42:21

Igen, és az USÁ-ban valóban sokkal jobbak a bűnüldözési statisztikák. Ja, nem. És a rendőrség eddig is használt személyleírást, amiben eddig is szerepelt, hogy valaki kreol bőrű-e. Az, hogy a rasszt kiemeljük, az ebben a társadalomban semmi másra nem jó, mint a megbélyegzés intézményesítésére.
A jobbikos szóvivő meg értem, hogy mire akart célozni, csak éppen, ha magyar az elkövető, vagy ruszin, azt se szokták kiemelni, nem csak azt nem, ha cigány.

Noor'ska · http://sejobbsebal.blog.hu/ 2012.08.02. 23:07:33

Pontosan. De akkor az áldozatnál sem kell kiemelni, csak ha rasszista indíttatású bűncselekményről van szó.

ÁáárvaiPéééter 2012.08.02. 23:28:59

Ez így van. Csak itthon sajnos mindig felmerül a rasszista indíték. Míg a Jobbik rendszeresen ezt fordítva is próbálja igazolni, miszerint azért öltek meg valakit, mert az magyar volt, ami nyilván faszság.
süti beállítások módosítása